Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ενεπλάκησαν σε μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ για να σταματήσει η σφαγή πολιτών

Αλλάζει στάση η Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας και της σφαγής των ρωσικών-ρωσόφωνων πληθυσμών της αποσχισθείσας περιοχής της Νέας Ρωσίας, εγκαταλείποντας την μετριοπαθή "εξ αποστάσεως" παρακολούθηση της υπόθεσης και πλέον κατά τα φαινόμενα επιτρέπει σε ομάδες Ρώσων εθελοντών να συνεισφέρουν στον αγώνα των Νεορώσων.
Μετά την εξαπόλυση μαζικών πληγμάτων πυροβολικού στο Ντονέτσκ ακόμα και βαλλιστικών βλημάτων εδάφους-εδάφους SS-21, αλλά και τον βομβαρδισμό χωριών και κωμοπόλεων (από την περιοχή του Κομιντερνοβο οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το ελληνικό χωριό Σαρτανά με αποτέλεσμα 10 σπίτια να καταστραφούν ολοσχερώς) και την στάση της ΕΕ που κρίνει ότι "Η Ρωσία δεν συμμορφώνεται (!)) με την συμφωνία του Μινσκ", η Μόσχα "γυρίζει σελίδα".
Εθελοντικές ρωσικές ειδικές μονάδες πέρασαν τα σύνορα και ήδη έχουν εμπλακεί σε μάχες στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου η οδομαχία του νέου terminal, πλέον θυμίζει σε σκληρότητα τις οδομαχίες του Στάλινγκραντ (δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε).
Το αεροδρόμιο είχε πέσει το Σάββατο στα χέρια των Νεορώσων με τις Ταξιαρχίες "Motorola" και "Sparta" να εξοντώνουν δεκάδες μισθοφόρους, αλλά την επόμενη ημέρα, επανήλεθε με βαρύ πυροβολικό ο ουκρανικός Στρατός και η νεοναζιστική πολιτοφυλακή και ανέκτησαν μέρος του απωλεσθέντος terminal.
Σήμερα ένας λόχος Ουκρανών με υποστηριζόμενος από δύο άρματα μάχης Τ-64 επιχείρησαν να εισέλθουν στο terminal, αλλά απωθήθηκαν από τους Ρώσους εθελοντές αλεξιπτωτιστές και την "Motorola" .
Ταυτοχρόνως άρχισε σφοδρός βομβαρδισμός των χωριών και του ίδιου του Ντόνετσκ με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες νεκρούς και κάπου εκεί η Μόσχα φαίνεται ότι αποφάσισε "Ως εδώ"...
Το βράδυ της Δευτέρας σημαντικές μονάδες εθελοντών από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις (βασικά αλεξιπτωτιστές), αλλά και βαρύ υλικό όπως α/α Buk-M1, και πυροβολαρχίες ρουκετοβόλων BM-21, εμφανίστηκαν στο πεδίο της μάχης χωρίς να είναι ξεκάθαρο από που προέρχονται τα βαρέα όπλα, καθώς ένα στρατόπεδο που έχει καταληφθεί πρόσφατα από τους Νεορώσους είχε τέτοια συστήματα.
Οι Νεορώσοι πριν από δύο ημέρες κατέλαβαν το Πεσκί, ένα χωριό στρατηγικής σημασίας με το Τάγμα «Σαχτιόρσκ» που το επανδρώνουν ανθρακωρύχοι.
Με έδρα το Πεσκί ο ουκρανικός Στρατός πραγματοποιούσε βομβαρδρισμούς στο Ντονέτσκ και την Γκορλόφκα.
Εν πάση περιπτώσει, αυτή την στιγμή, φαίνεται ότι οι Ρώσοι εθελοντές έχουν αναλάβει να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να διασώσουν τους πολίτες της περιοχής από την μαζική σφαγή.
Βασικά η Μόσχα δείχνει ότι δεν θέλει να αφήσει να έρθει η άνοιξη και να μην έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση στην περιφέρεια του Ντόνετσκ
σήμερα βομβαρδισμοί Ντοντετσκ. Σήμερα βαλλιστικά βλήματα κτύπησαν μια περιοχή κοντά σε στάση στην λαϊκή αγορά του Κιεφσκι με αποτέλεσμα 1 νεκρό και 6 τραυματίες.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις σκληρές μάχες στο νέο terminal του αεροδρομίου του Ντονέτσκ πριν πέντε ημέρες. Το οποίο terminal πλέον δεν είναι και τόσο "νέο"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr