Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Βοηθός του Πούτιν: Η Μοσάντ εκπαιδεύει τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’

 Το ‘ΙΚ’ είναι ένα εργαλείο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ανώτερος βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, Μοσάντ ( Mossad),  για εκπαίδευση των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’-‘ΙΚ’,  που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Αλεξάντερ Πραχάνοφ (φωτό), - σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars- δήλωσε ότι είναι πιθανόν η Μοσάντ να έχει μεταφέρει  μερικές από τις κατασκοπευτικές εμπειρίες της στην ηγεσία του ‘ΙΚ’, προσθέτοντας ότι και οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του Ισραήλ θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει τους τρομοκράτες Τακφίρι (τζιχαντιστές).
Ο Πραχάνοφ είπε ότι το ‘ΙΚ’ είναι ένα υποπροϊόν της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.
«Το ‘ΙΚ’ είναι ένα εργαλείο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Αμερικανοί είπαν  στους Ευρωπαίους, ότι αν δεν παρέμβετε, το ‘ΙΚ’ θα σας βλάψει», τόνισε  προσθέτοντας ότι το Ιράν και η Ρωσία είναι οι πρωταρχικοί στόχοι του ‘ΙΚ’.
«Θα ξεκινήσουν την πρώτη τρομοκρατική επίθεσή τους εναντίον μας, μόλις  γυρίσουν πίσω στην Τσετσενία», είπε τονίζοντας ότι η ιδεολογία του ‘ΙΚ’ δεν έχει τίποτε να κάνει με το Ισλάμ που υπάρχει στο Ιράν  και σε ορισμένες άλλες μουσουλμανικές χώρες της περιοχής της Μέσης Ανατολής.
Ο Πραχάνοφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ είναι ένα και το ίδιο, όταν πρόκειται να υποστηρίξουν μια τρομοκρατική οργάνωση όπως είναι το ‘ισλαμικό κράτος’.
Η τρομοκρατική ομάδα του ‘ΙΚ’, η οποία ελέγχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος των ατόμων και των δύο αραβικών κρατών.
Σχετικά με το θέμα των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία, ο Πραχάνοφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν πρόκειται να ενδώσει στις πιέσεις. Τόνισε ότι οι κυρώσεις κάνουν τους Ρώσους πιο δυνατούς.
Ο Πραχάνοφ, είπε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ και οι Σύμμαχοί τους, χρησιμοποιούν κυρώσεις για να δυσκολεύσουν την ζωή των Ρώσων και τους αποξενώσουν από τον Πούτιν.
Είπε, ωστόσο, ότι οι κυρώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έκαναν περισσότερο δημοφιλή τον Πούτιν στη Ρωσία.

 
The Hellenic Information Team
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον