Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Tούρκοι εθνικιστές πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών

Kάποιες πηγές πληροφοριών κάνουν λόγο για τον σχηματισμό μιας νέας πολιτοφυλακής που αποτελείται αποκλειστικά από τούρκους υπήκοους και ονομάζεται « Sanjaq του Χαλεπίου»(το Sanjaq ήταν διοικητική υποδιαίρεση της οθωμανικής αυτοκρατορίας). Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από την MIT και θεωρεί ότι το Χαλέπι είναι μέρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας και υπό αυτήν την έννοια η πλούσια επαρχία της Συρίας πρέπει να προσαρτηθεί στην Τουρκία.Σύμφωνα με το Arabipress που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές αυτή η πολιτοφυλακή σχηματίστηκε από τους εξτρεμιστές τούρκους έχοντας τάσεις υπερεθνικιστικές. » Τα μέλη αυτής της ομάδας έχουν αναπτυχθεί στην περιφέρεια Χαλεπίου και πολεμούν αυτήν τη στιγμή μαζί με τους τζιχαντιστές κεντροασιάτες και ουζμπέκους και τσετσένους τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Σύμφωνα πάντα με το Arabipress η περιοχή της Λαττάκεια είναι μέσα στην στόχευση αυτής της ομάδας και για αυτούς είναι μια περιοχή μη συριακή αλλά τουρκμενική που ανήκει στη φυλή » Bayer Boujac » και υπό αυτήν τη λογική οφείλει να απελευθερωθεί από την συριακή κυριαρχία. Αυτή η πολιτοφυλακή ξεκίνησε τη μάχη της κατά του στρατού και της υποτιθέμενης συριακής κατοχής πρόσφατα στη συνοριακή πόλη αρμενική χριστιανική Kassab .Η ομάδα έχασε ένα από τα μέλη της σε μάχες με τον στρατό στο Ilazig. Υποστηρίζεται οφθαλμοφανώς από έναν από τους τούρκους εθνικιστές βουλευτές και από την ΜΙΤ. Το AKP του Erdogan φέρει σαφέστατα την έμμεση υποστήριξή του στην ομάδα. Το 2013 το λιμάνι στρατηγικής σημασίας της Λαττάκεια είχε γίνει στόχος ορδών τακφιριστών που πέτυχαν να καταλάβουν κάποιες περιοχές στην περιφέρεια της Λαττάκεια.Ο τουρκικός στρατός είχε παράσχει λογισμική και στρατιωτική υποστήριξη σε αυτούς που στην πλειοψηφία τους ήταν τσετσένοι. Στην επαρχία της Λαττάκεια οι τακφιριστές επιδιώκουν να κατακτήσουν το αρμενικό Kassab που απέχει μόλις κάποια χιλιόμετρα από την Τουρκία και μέρος των μεσογειακών ακτών.

Παράλληλα οι αγαθοεργίες ……..των τούρκων καταγγέλονται και από τα Ηνωμένα Έθνη.Έκθεσή τους υποστηρίζει ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται ως ένα από τα κυριότερα περάσματα διοχέτευσης λαθρέων όπλων για το Ισλαμικό Κράτος και την al-Nusra.Το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ αντέκρουσε σήμερα αυτήν την κατηγορία δια του εκπροσώπου του Tanju Bilgiç και την χαρακτήρισε ως αβάσιμη.

Η Τουρκία έχει δεχθεί πιέσεις από δυτικές χώρες να ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της που αποτελούν την κύρια διαδρομή για το πετρέλαιο των τζιχαντιστών και το λαθρεμπόριο διακίνησης όπλων προς ξένους τζιχαντιστές.(hurriyetdailynews 30/12/14)

dimpenews