Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ορθόδοξο τόξο μεταξύ Ρωσίας- Σερβίας σε πλήρη ισχύ

Μπάτσκας Ειρηναίος: ''Ποτέ δεν θα είμαστε ενάντια στη Ρωσία''
Γράφει ο Θάνος Θανόπουλος
Οι Σέρβοι είναι ενάντια στις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος σε συνέντευξή του, τονίζοντας παράλληλα ότι διαβλέπει δολιότητα στην εξάπλωση του ΝΑΤΟ
''Ο Σερβικός λαός είναι ενάντια στις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, στάση για την οποία συχνά έχουμε τιμωρηθεί καθώς οι χώρες της Ε.Ε. δεν μας εμπιστεύονται και πιστεύουν ότι η Σερβία ποτέ δεν θα τεθεί ενάντια στην Ρωσία'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ειρηναίος.
Στην συνέχεια ο Επίσκοπος Μπάτσκας πρόσθεσε: ''Έχουν δίκιο να πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα είμαστε ενάντια στην Ρωσία, ποτέ δεν θα το κάνουμε. Σίγουρα οι συνέπειες των αποφάσεων μας αυτών δεν είναι πάντα ευχάριστες για εμάς, αλλά τί μπορούμε να κάνουμε για αυτό;''
Να αναφερθεί ότι οι Σέρβοι ηγέτες είναι αντίθετοι στις κυρώσεις της Ε.Ε. εις βάρος της Ρωσίας.
Ο δυναμικός Ιεράρχης σε άλλο σημείο τόνισε: ''Η Δύση εξαπάτησε τον Γκορμπατσόφ και τους πρώτους μετά-σοβιετικούς ηγέτες της Ρωσίας''.
''Υποσχέθηκαν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εξαπλωνόταν σε ολόκληρη την Γερμανία. Επίσης συνολολογήθηκε ότι δεν θα εξαπλωνόταν στην Δυτική Ευρώπη και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Ωστόσο οι πράξεις τους δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους πολύ κοντά στην Μόσχα, και είναι ξεκάθαρο ότι η ισχυρή Ρωσία αντιδρά σε αυτό'', κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.