Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ένα απο τα καλύτερα στελέχη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ , ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Για τη θέση του επικεφαλή της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας υπάρχουν 5 υποψήφιοι, ένας εκ των οποίων ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Αυτό είναι πληροφορία που έχει διαρρεύσει από διάφορες πηγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που είναι κοντά στον Πρόεδρο Peter Poroshenko, αναφέρει η Ουκρανική έκδοση 112.ua. (pravda ru/rusvesna)
Σύμφωνα με την πηγή, εκτός από τον Σόρος,  επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζα Ουκρανίας μπορεί  να είναι και πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.Επίσης, μεταξύ των υποψηφίων συγκαταλέγονται και εκπρόσωποι του Αμερικανικού  American Federal Reserve System   Ο υποψήφιος επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας θα θέσει την υποψήφιότητά που στον Ποροσένκο ,θα υποβληθεί προς έγκριση στο Κοινοβούλιο προς έγκριση, και μετά θα ανακοινωθεί ο διορισμός του.
images (48)
Η επικεφαλής της NBU , Valery Gontareva που είχε διοριστεί σε αυτήν τη θέση  τον Ιούνιο του 2014.Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, έχει επανειλημμένα επιδώσει  επιστολή παραίτησης. Χθες, η κοινοβουλευτική επιτροπή για την οικονομική και τραπεζιτική πολιτική  αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επείγουσα έκθεση της Gontareva   σχετικά με την κρίση του νομισματικού συστήματος και ζήτησε από τον Ποροσένκο να κάνει άμεσα δεκτή την παραίτησή της.
mvfukraina
Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της Ουκρανίας, δεν είναι σαφές ποιοί  »επαγγελματίες» θα αναλάβουν την ευθύνη  Ωστόσο ο  Τζορτζ Σόρος που θεωρείται και ο πνευματικός μέντορας της Νέας Ουκρανίας, λόγω της αδράς χρηματοδότητησης των ΜΚΟ που ανέλαβαν την επιβολή της της τωρινής »δημοκρατίας» είναι ο άνθρωπος που δικαιωματικά αξίχει να ηγηθεί του χρηματοπιστωτικού στστήματος. Ο ίδιος σε συνεντεύεξεις του έχει δηλώσει ότι »αισθάνεται περήφανος που έβαλε το λιθαράκι του για την αλλαγή της Ουκρανίας προς τον εκδημοκρατισμό…»
dimpenews.com