Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η εκκλησία της Ελλάδος έγινε πύλη των συμφερόντων της Ε.Ε για ένα κομμάτι ψωμί στους Έλληνες..χορός εκατομμυρίων για ένα πιάτο φαϊ!

Ευρωπαϊκά κονδύλια 140 εκατ. ευρώ για την Εκκλησία της Ελλάδος (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Στην εξαγγελία ειδικού επισιτιστικού προγράμματος με τη συνεργασία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας ότι σημαίνοντα ρόλο στη διαχείριση αυτών των κονδυλίων θα έχει η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Αλληλεγγύη - το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανακοίνωσε το πρόσθετο πρόγραμμα, που αποφασίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική Κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει ότι για την επταετία 2014-2020, θα δοθούν 281 εκατομμύρια στην Ελλάδα ως «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας» στους ανήμπορους.
Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς η προοπτική του προγράμματος είναι να ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ. Το έκτακτο αυτό πρόγραμμα θα δοθεί κυρίως τα αμέσως επόμενα χρόνια.



Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω των υποδομών της θα κληθεί να αξιοποιήσει και να διαχειριστεί το μισό πρόγραμμα, δηλαδή κονδύλια ύψους τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ με προοπτική να φθάσουν τα 175 εκατ. ευρώ. 
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο κάλεσε τις υπηρεσίες της Εκκλησίας να έρθουν σε άμεση επαφή με τους συναρμόδιους φορείς του υπουργείου Εργασίας που χειρίζεται το πρόγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός ως το Σεπτέμβριο, και «να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντ.Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Εκκλησία της Ελλάδος για το τιτάνιο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο προς ανακούφιση των δοκιμαζόμενων πολιτών αναγνωρίζοντας ότι με τις προσπάθειες και της  Εκκλησίας κρατήθηκε ενωμένη η κοινωνία. «Η Ελληνική Εκκλησία είναι η "κιβωτός" αυτής της αγάπης! Εσείς την εμπνέετε στο λαό μας. Εσείς τη φυτεύετε και την καλλιεργείτε συνεχώς στις καρδιές μας. Και τώρα την αποδεικνύετε στα δύσκολα που πέρασε η κοινωνία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντ.Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πρόγραμμα διαχείρισης του ευρωπαϊκού κονδυλίου ως μια έμπρακτη απόδειξη αναγνώρισης εκ μέρους της Πολιτείας του ενεργού και σημαίνοντος ρόλου της Εκκλησίας στην ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον η κυβέρνηση επιθυμεί τα κονδύλια του επισιτιστικού προγράμματος να απορροφηθούν το γρηγορότερο δυνατό και για αυτό το λόγο, θέλησε να αξιοποιήσει τις υποδομές και την εμπειρία των εκκλησιαστικών υπηρεσιών στη διαχείριση αντίστοιχων προγραμμάτων.
- See more at: http://www.amen.gr/article18015#sthash.I7hatYZM.dpuf
http://www.amen.gr/article18015