Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Έλληνας απο την Καβάλα στην επίλεκτη μονάδα των νεορώσων Sparta

« EΛΛΑΔΑ …..ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΒΑΛΑ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
 Σε αφιέρωμα βρετανών δημοσιογράφων για τον παλιό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Ντονέτσκ που έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της επίλεκτης μονάδας των νεορώσων Sparta του διοικητή με τον κωδικό Motorola εμφανίζονται μαχητές οι οποίοι εγκαταβιώνουν υπό άθλιες συνθήκες στα χαλάσματα.
Η δύναμη αυτή έχει σκοπό να απωθήσει εκ νέου μια ακόμη προσπάθεια ανακατάληψης του στρατηγικού αυτού σημείου από τις δυτικοουκρανικές δυνάμεις που έχουν ακροβολιστεί στο νέο τερματικό.
Για την υπεράσπιση αυτού του νευραλγικού πόστου χάθηκαν πολλές ζωές.Εκεί θυσιάστηκε ο Φάνια.Ανάμεσα στους άνδρες που κρίθηκαν κατάλληλοι για την 24ωρη διαβίωση στην παγωνιά των ερειπίων χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγειινής και διατροφής συγκαταλέγεται και ο έλληνας συμπατριώτης μας από την περιοχή της Καβάλας που περήφανα δηλώνει την καταγωγή του στον δημοσιογράφο. 
« Eλλάδα Greece Athens …..Γειά σου Καβάλα ….. » απευθύνει χαιρετισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα του.Καταφέρεται κατά του Ομπάμα.Στην ερώτηση γιατί ήρθες εδώ να πολεμήσεις τονίζει ότι « πολεμάει τους Γερμανούς ».Όταν ο διοικητής τον διορθώνει “τους ναζιστές Γερμανούς » ο Έλληνας ανταπαντάει ότι :
« όλοι οι Γερμανοί ίδιοι είναι μήπως δεν ήρθαν εδώ με στρατεύματα ;»…. γέλια…….
 «Πώς και ξέρεις ρώσικα ;»
“Από την σοβιετική Ένωση .Οι έλληνες ζούσαν στα εδάφη της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση είναι η πατρίδα μας.”
εδώ το ΒΙΝΤΕΟ με τη συνέντευξη του έλληνα μαχητή:
Ο έλληνας ήταν ο πιο επιφυλακτικός απέναντι στους άγγλους δημοσιογράφους.Πολεμάει στο πλευρό του διοικητή με την κωδική ονομασία «Matrose» (ναύτης) μαζί και μ΄έναν γεωργιανό τον Τιμούρ.
Για την έλλειψη τροφίμων ο γεωργιανός μαχητής ισχυρίζεται ότι την ανατισταθμίζει η καλοσύνη του διοικητή τους και η αγάπη που τρέφουν γι αυτόν που τον θεωρούν μεγάλη προσωπικότητα,αποφασισμένο που τον σέβονατι κι αυτός τους φροντίζει.
dimpenews.com