Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σωστή η αντίδραση του Σύριζα, αλλα μακάρι να ήταν και τόσο θερμός και ευαίσθητος για βεβηλώσεις Ορθόδοξων εκκλησιών που αντιπροσωπεύουν και την επίσημη θρησκεία του Ελληνικού συντάγματος

ΣΥΡΙΖΑ: Να εντοπιστούν οι δράστες βεβήλωσης του εβραϊκού νεκροταφείουΑθήνα 
Την ανησυχία τους για τη βεβήλωση του εβραϊκού νοσοκομείου της Λάρισας εξέφρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βασιλική Κατριβάνου, σημειώνοντας ότι «ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός δεν απειλούν μόνο τους Εβραίους συμπολίτες μας, αλλά την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας». Οι ίδιες τονίζουν ότι η καταγγελία της πράξης δεν αρκεί και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους δράστες.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας, με αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικά απειλητικά συνθήματα είναι απεχθής και μας ανησυχεί. Όχι μόνο για την προσβολή της μνήμης των νεκρών, αλλά επειδή η πράξη έχει πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και περιεχόμενο: παραπέμπει ευθέως στο μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών, το Ολοκαύτωμα.
»Ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός δεν απειλούν μόνο τους Εβραίους συμπολίτες μας, αλλά την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας. Έτσι, λοιπόν, δεν αρκεί η έκφραση λύπης ή η γενικότερη καταγγελία, απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να καταδικάσουν  απερίφραστα την πράξη και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την αποτροπή ανάλογων αθλιοτήτων.
»Σε ό,τι μας αναλογεί, ως ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι ο αγώνας κατά του νεοναζισμού, του αντισημιτισμού, της αναβίωσης του φυλετισμού και ρατσισμού είναι πρώτη προτεραιότητα.
Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας
Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής Β΄Αθήνας, υπεύθυνη Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ»