Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Βλέπει» τζιχαντιστές από την... Ελλάδα. Βλέπουν και γνωρίζουν(;;;) για επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη

 Χτύπημα στη Γερμανία φοβάται ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ενώ την ίδια στιγμή κατάπιε τη γλώσσα του για το Δουβλίνο ΙΙ
Ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσουν επίθεση σε γερμανικό έδαφος εμφανίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση της Deutsche Welle ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο» δεν αρκούν για την προστασία από την τρομοκρατική απειλή. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα εθνικά μέτρα δεν ωφελούν, αν κάποιος πηγαίνει κάπου διασχίζοντας τα σύνορα της ζώνης Σένγκεν, π.χ. στην Ελλάδα, και ο Ελληνας συνοριακός φύλακας δεν γνωρίζει κατά τον έλεγχο ότι πρόκειται για ξένο μαχητή».

Η ευαισθησία του Ντε Μεζιέρ, όμως, για την ευρωπαϊκή ασφάλεια απέναντι στην απειλή των φανατικών ισλαμιστών φαίνεται ότι εξαντλείται γενικόλογα, στη λήψη «επιπλέον μέτρων». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αναφέρθηκε αρχικά στην αθρόα έλευση προσφύγων στην Ευρώπη από τις εστίες της κρίσης στη Συρία και στο Ιράκ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να αποφύγει «την ανάληψη των ευθυνών του στο θέμα αυτό», προκειμένου να συμβάλει στην εκτόνωση της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
 
Η συνθήκη

Οταν όμως η κουβέντα έφτασε στο «Δουβλίνο ΙΙ», ο Τόμας Ντε Μεζιέρ αρκέστηκε να δηλώσει ότι υποστηρίζει όσα προβλέπει η -κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και του Βερολίνου- ευρωπαϊκή συνθήκη. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός υπερασπίστηκε τους κανόνες που προβλέπει το «Δουβλίνο ΙΙ», το οποίο, όπως είναι γνωστό, επιβαρύνει απολύτως τις χώρες που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., άρα και την Ελλάδα, που είναι μία από τις χώρες-μέλη οι οποίες ορίζονται ως υπεύθυνες για την εξέταση κάθε αίτησης παροχής ασύλου, ως η πρώτη χώρα εισόδου των προσφύγων στη Γηραιά Ηπειρο.

Οσο για το θέμα της καθιέρωσης ποσόστωσης στην κατανομή των προσφύγων; Ο Ντε Μεζιέρ μάλλον απέφυγε να δώσει ουσιαστική απάντηση, λέγοντας ότι «αυτό θα προϋπέθετε διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Κάποιος θα πρέπει να αποφασίζει το πώς θα γίνεται η κατανομή των προσφύγων. Δεδομένων των συνθηκών, αυτός που θα αποφάσιζε θα ήταν η Ε.Ε. Αυτό, όμως, θα δημιουργούσε και προβλήματα. Γι' αυτό είναι ορθό το “Δουβλίνο ΙΙ” και μια αλλαγή του θα διαρκούσε χρόνια».
 
Ομηρος η γυναίκα του Μπαγκντάντι!

Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ιδρυτής του Ισλαμικού Χαλιφάτου, βρίσκεται σε «ευάλωτη θέση». Ο λιβανικός στρατός κρατά ομήρους τη σύζυγο και μία από τις κόρες του, γεγονός που εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της οργάνωσης που έχει συλλάβει πλήθος δυτικών ομήρων. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου. Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί εξετάσεις DNA για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται πραγματικά για παιδί του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ούτε τα αποτελέσματα του γενετικού τεστ ούτε το όνομα και η εθνικότητα της συζύγου-ομήρου.

dimokratianews.gr