Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΕΞ Σερβίας: Οι Ισλαμιστές της χώρας χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’, ότι περισσότερα από 100 άτομα από τη Σερβία συμμετέχουν  στις τάξεις της  εξτρεμιστικής ομάδας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, όπως μετέδωσε το σερβικό Blic αλλά και το αλβανικό του Κοσόβου,  Koha net,  η ισλαμική προπαγάνδα ενισχύεται από το εξωτερικό κυρίως σε θρησκευτικά μουσουλμανικά κέντρα στη Ράσκα και το Κοσσυφοπέδιο, από όπου γίνεται και η κατάταξη των νεοσύλλεκτων τζιχαντιστών για τον λεγόμενο θρησκευτικό πόλεμο κατά της Δύσης.
Ο Ντάτσιτς σημείωσε ότι  «ο αριθμός  των μισθοφόρων  από τη Σερβία, κυρίως από την περιοχή της Ράσκας και το Κοσσυφοπέδιο, είναι σχετικά μικρός με τον συνολικό αριθμό των ξένων που μάχονται  υπέρ του ‘ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Ντάτσιτς, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του Lajmi Fundit, αναφέρονταν στο Κοσσυφοπέδιο, παρά την παρουσία του Ενβέρ Χοτζάι- υπουργού Εξωτερικών του Κοσόβου-  ως μέρος της Σερβίας.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr