Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσφατα η Ρωσία ανέβαλε κάθε εξωτερική παραγγελία, λόγω αναξιοπιστίας των άλλων χωρών. Αυξάνει την εγχώρια παραγωγή

100% επιτυχία για τα πυρομαχικά των ΕΑΣ, έκπληκτοι οι Αμερικανοί (USAF)!
Με την παρουσία εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον βαλλιστικό σταθμό – εργαστήριο βαλλιστικών δοκιμών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), στα Κόσκινα της Εύβοιας, δοκιμαστικές βολές πυρομαχικών 40L60 για την πιστοποίηση των πυρομαχικών της πρώτης παραγγελίας στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, κατά τις δοκιμαστικές βολές που διήρκεσαν τρεις ημέρες βλήθηκαν περισσότερα από 500 βλήματα 40L60 και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αφού το ποσοστό επιτυχίας ήταν 100%. Το ποσοστό παρουσίασης αφλογιστίας ήταν μηδενικό η δε διασπορά σε ποικίλες αποστάσεις ήταν εντυπωσιακή!
Την απόλυτη επιτυχία της διαδικασίας αντανακλούν και δηλώσεις στελεχών του αμερικανικού ομίλου ATK που μαζί με τα ΕΑΣ έχει αναλάβει την υλοποίηση του σημαντικού για το μέλλον της ελληνικής εταιρίας προγράμματος. «Είχαμε εξαιρετικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα με ποσοστό επιτυχίας 100%», δήλωσε ο Brad Brosious, επικεφαλής του τμήματος ποιοτικού ελέγχου (QC: Quality Control) του ομίλου ATK.

Από τον ίδιο ενθουσιασμό διέπεται και η δήλωση της διοίκησης της μονάδας Οπλικών Συστημάτων (Armaments Systems) του ομίλου ATK: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του ποιοτικού και βαλλιστικού ελέγχου από την Αεροπορία των ΗΠΑ με πρωτοφανές ποσοστό επιτυχίας 100% επιβραβεύουν την σταθερή εμπιστοσύνη της ΑΤΚ στην δυνατότητα των ΕΑΣ να παράγουν πρώτης ποιότητας προϊόντα για την διεθνή αγορά. Η ΑΤΚ θα προχωρήσει σταθερά στην ανάπτυξη και υποστήριξη του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δυο εταιρειών».
Είναι αυτονόητο ότι η απόλυτη επιτυχία του ποιοτικού και βαλλιστικού ελέγχου των πυρομαχικών 40L60 αποδεικνύει ότι τα ΕΑΣ διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας ώστε να καταστούν μέλος της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όχι μόνο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και χρηστών της παγκόσμιας αγοράς.