Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Βλέπει» Κρήτη, «πεδίο βολής» των τζιχαντιστών

 Εχουν στήσει στρατόπεδο εκπαίδευσης (200 μαχητών) στην Ντέρνα της Λιβύης! Aκριβώς απέναντι από τη Μεγαλόνησο!
Ενα ισλαμικό εμιράτο με στρατόπεδο εκπαίδευσης στην ακτή της Μεσογείου! Η νέα Λιβύη οικοδομήθηκε πάνω στον θάνατο ενός δικτάτορα, γεγονός που δεν σήμανε όμως και τον θάνατο του καθεστώτος του.
Σε αυτήν τη Λιβύη του απόλυτου χάους, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν στήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης, τα οποία «ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί στενά», όπως υποστηρίζει το Πεντάγωνο.
Πριν από λίγες εβδομάδες το CNN είχε ενημερώσει ότι oι τζιχαντιστές φέρεται ότι έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη Ντέρνα, η οποία βρίσκεται στα δυτικά του Τομπρούκ και μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις νότιες ακτές της Ε.Ε., δηλαδή μια ανάσα από την Κρήτη. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στην πόλη των 100.000 ανθρώπων της ανατολικής Λιβύης κυμάτιζε η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους πάνω από τα κυβερνητικά κτίρια.


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, εκεί πλέον έχει δημιουργηθεί ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που φιλοξενεί προς το παρόν 200 τζιχαντιστές. Ο στρατηγός Ντέιβιντ Ροντρίγκες, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών για την Αφρική, ενημέρωσε ότι εκπαιδευόμενοι φαίνεται να είναι μέλη της λιβυκής πολιτοφυλακής που «προσπαθούν είτε να κάνουν όνομα είτε να βρουν διασυνδέσεις». Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο κέντρο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών «πολύ μικρό, αλλά αναδυόμενο», διασαφηνίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις το «παρακολουθούν πολύ προσεκτικά» και ότι ακόμη δεν είναι σαφές πόσο στενά ευθυγραμμισμένοι είναι οι εκπαιδευόμενοι μαχητές με το Ισλαμικό Κράτος.

Κι ενώ στην Ντέρνα, στην ακτή της Μεσογείου, το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις, ο φερόμενος ως επικεφαλής της Αλ Κάιντα στη Λιβύη συνελήφθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», στη Γιάλοβα της Τουρκίας από την τουρκική αστυνομία έπειτα από συνεννόηση της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και της CIA, όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ μέσω Ιορδανίας, με στόχο να ερευνηθεί η υποψία συμμετοχής του στη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη της Λιβύης Κρις Στίβενς στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012.