Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Βόσνιος Εμπειρογνώμονας: Το ΙΚΙΛ είναι βρώμικο σχέδιο των Αγγλο-Αμερικάνων

Υπάρχει πραγματική δυνατότητα το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με το ‘Χαλιφάτο του Ιράκ και της Συρίας’ να μετακινηθεί στην περιοχή μας;
Ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από την ομάδα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» [Μέτωπο της Νίκης] η οποία είναι κλάδος της Αλ Κάιντα και όχι από το ΙΚΙΛ, διατείνεται Βόσνιος εμπειρογνώμονας στην εφημερίδα «Вечерње новости».
 
«Η σουνιτική μαχητική ομάδα ΙΚΙΛ, γνωστή με τα αγγλικά αρχικά “ISIS”, που θα πει ‘Islamic State of Irak & Syria’,  δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι ένας βρώμικος  Αγγλο-Αμερικανικός σχεδιασμός που δημιούργησε αυτήν την ομάδα», ισχυρίζεται ο Βόσνιος εμπειρογνώμονας για την Νέα Τρομοκρατία, Τζεβάντ Γκαλιάσεβιτς.Ο ίδιος θα επισημάνει ότι το ΙΚΙΛ δεν έχει ούτε αεροπλάνο, ελικόπτερο, σκάφος ή «ακόμη και μια φουσκωτή βάρκα».
Το ΙΚΙΛ (ή ISIS) είναι απλά ένας βίαιος στρατιωτικός σχηματισμός: ο τρόπος με τον οποίο δρα και με τον τρόπο που εισέρχεται σε διάφορες πόλεις, έχει κερδίσει σχεδόν αμαχητί. Επιπλέον, το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» είναι μια ονομασία την οποία έχουν δώσει οι Άγγλοι», θα πεί ο Γκαλιάσεβιτς.
Η Αλ Κάιντα είναι η πραγματική απειλή
«Η τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα έχει απορροφήσει νεαρούς Βόσνιους. Η αλ Κάιντα στο συριακό μέτωπο καθοδηγείται από τον Τσεβλάνι, ο οποίος αναγνωρίζει ως αρχηγό, τον Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι, που είναι  ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο Γκαλιάσεβιτς τονίζει ότι η πραγματική απειλή για την περιοχή προέρχεται από το Μέτωπο αλ Νούσρα, το οποίο οδηγεί ο Τσεβλάνι, και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ΙΚΙΛ-ISIS, το οποίο παρουσιάζεται στους Δυτικούς ως σκιάχτρο, που τάχα θα έρθει προς τα Βαλκάνια και τη δυτική  Μεσόγειο.
«Τα μέλη της οργάνωσης του «Μετώπου αλ Νούσρα», υφίστανται τρομοκρατική εκπαίδευση για τρόπους δράσης σε άλλο περιβάλλον.
Όταν θα επιστρέψουν εδώ, οι Βόσνιοι που ήταν μαζί τους, οι οποίοι είναι πάνω από τριακόσια άτομα, θα κάνουν αυτά τα οποία γνωρίζουν, αυτά τα οποία έμαθαν, να πυροβολούν και να φτιάχνουν βόμβες», λέει ο Γκαλιάσεβιτς.
«Αυτοί έχουν άλλη κοσμοθεωρία, διαφέρουν από τις εδώ θρησκευτικές κοινότητες που ζουν βάσει της αρχής της ειρήνης, του δικαίου. Με τον ερχομό τους θα αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη».
 
Ο χάρτης
Μιλώντας για τον χάρτη που δημοσιεύθηκε  και προωθήθηκε από τα αγγλο-αμερικανικά κέντρα θα τονίσει ο εμπειρογνώμονας ότι επινοήθηκε από αυτούς που σχεδίασαν όλη αυτήν την παραπληροφόρηση.
«Ο χάρτης δεν είναι δικός τους (του ISIS). Σχεδιάσθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.  Μας τον πλάσαρε ως χάρτη του ΙΚΙΛ- ISISΕίναι δυνατόν  μια οργάνωση που δεν έχει τακτικό στρατό, αεροπλάνα, πλοία θα σχεδιάζει τέτοιες ανοησίες. Είναι απλά, ένα σχέδιο εκφοβισμού για να δικαιολογηθούν μελλοντικές ενέργειες και συμμαχίες που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί με το Ιράν για να επιτεθούν στους σχηματισμούς των Σουνιτών στο Ιράκ (και τη δημιουργία μιας νέας τάξης στην περιοχή)», ισχυρίζεται ο Γκαλιάσεβιτς.
 


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr