Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πουλάνε τρέλα τα διεθνή πρακτορεία...άλλο Εβραίοι εξτρεμιστές και άλλο οι Εβραίοι που μοιράζουν βόμβες απο τα ισραηλινά μαχητικά

«Εβραίοι εξτρεμιστές» οι συλληφθέντες για τη φρικτή δολοφονία του 16χρονου Παλαιστινίου
Το Ισραήλ συνέλαβε υπόπτους για το θάνατο ενός έφηβου Παλαιστίνιου, μετέδωσαν την Κυριακή ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ενώ μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε πως οι δράστες της απαγωγής και του φόνου είναι εβραίοι.Σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, έξι ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση.
Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας είπε πως οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο φόνος του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντάιρ είχε «εθνικιστικά κίνητρα».
Η ανακάλυψη του καμένου πτώματος του 16χρονου την Τετάρτη σε δάσος της Ιερουσαλήμ έγινε μια ημέρα μετά την κηδεία τριών έφηβων εβραίων, για την απαγωγή και τον θάνατό τους των οποίων, το Ισράηλ κατηγορεί την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Η κατάσταση αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση καθώς οι συλληφθέντες δηλώνονται ως εβραίοι εξτρεμιστές. «Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν από την ισραηλινή αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή και το φόνο ενός έφηβου Παλαιστίνιου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι εβραίοι εξτρεμιστές», δήλωσε ισραηλινός αξωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορέιο ισραηλινή πηγή.

«Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν σε σχέση με αυτή την υπόθεση ανήκουν κατά τα φαινόμενα σε μια εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση» εξήγησε ο αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Εξι πρόσωπα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, για την οποία έχει επιβληθεί λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης.

Καμιά άλλη πληροφορία δεν έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας της λογοκρισίας αυτής, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά πως το έγκλημα αυτό μπορεί να είχε «εθνικιστικά κίνητρα».

«Σε ό,τι αφορά το φόνο του εφήβου της Σουαφάτ, προκρίνεται στην έρευνα το σενάριο ενός εγκλήματος με εθνικιστικά κίνητρα», δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ, 16 ετών, είχε απαχθεί τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη από τη συνοικία Σουαφάτ στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το πτώμα του, εντελώς καμένο σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα κοντά σ' ένα δάσος στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τους εβραίους εξτρεμιστές ότι τον απήγαγαν και τον σκότωσαν σε αντίποινα για το φόνο τριών ισραηλινών φοιτητών στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που το Ισραήλ αποδίδει στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

«Γιατί τους πήρε τέσσερις ημέρες; Τους είχαμε δώσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο (σ.σ.: από κάμερες επιτήρησης), γιατί περίμεναν;» δήλωσε την Κυριακή ο πατέρας του Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας, τα οποία επικαλείται το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Maan, υπήρχε καπνός στους πνεύμονες του 16χρονου Παλαιστινίου, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός όταν τον έκαψαν.

Το αγόρι έφερε επίσης τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου του, διευκρίνισε ο παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας Μοχάμεντ Αλ-Αουέουι, καθώς ο διευθυντής της παλαιστινιακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας Σάμπερ Αλ-Αλούλ παρακολούθησε τη νεκροψία που πραγματοποίησαν ισραηλινοί γιατροί στο Τελ Αβίβ.

«Είναι η πρώτη φορά που ακούω να μιλούν για έναν τέτοιο τρόπο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, καθώς το αγόρι είχε καεί από μέσα και απ' έξω, διότι πιθανόν το υποχρέωσαν να πιει καύσιμο», δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για θέματα της Ιερουσαλήμ, ο Αντνάν αλ-Χουσεϊνί, κατηγορώντας για το φόνο τους ισραηλινούς εποίκους.