Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Την πρωτιά του Χίτλερ θέλουν να πάρουν οι Ισραηλινοί

Χάος στην Παλαιστίνη: 118 οι νεκροί - Το Ισραήλ χτύπησε και φιλανθρωπική οργάνωση για άτομα με αναπηρία
Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.
Στη μία από τις επιδρομές αυτές χτυπήθηκε το κτίριο μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για άτομα με αναπηρία, στη Μπέιτ Λαχίγια, στα βόρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στα δυτικά της πόλης της Γάζας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από πέντε ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 118 Παλαιστίνιοι.
"Οι πιέσεις από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν από το να ενεργήσουμε σθεναρά"
Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ σκοπεύει να περάσει από τις αεροπορικές επιδρομές σε επιθέσεις από εδάφους στη Γάζα προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην εκτόξευση ρουκετών προς το έδαφός του από τους αντάρτες, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε: "Ζυγιάζουμε όλες τις πιθανότητες και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα".
"Οι πιέσεις από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν από το να ενεργήσουμε σθεναρά", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την κατάσταση.
 

Την Παρασκευή η Ουάσινγκτον συμφώνησε με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τα εδάφη του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Ισραηλινό ομόλογό του, Μοσέ Γιαλόν, σχετικά με "τον κίνδυνο της περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη όλες οι πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και εντέλει να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή".
Εξαιτίας ισραηλινής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, 5 νεαροί σκοτώθηκαν ενώ 15 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτόπτες μάρτυρες.
Νοσοκομειακοί αξιωματούχοι στη Γάζα δήλωσαν ότι από την Τρίτη, οπότε και το Ισραήλ εξαπέλυσε τις αεροπορικές επιδρομές, 106 άμαχοι έχουν συνολικά χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά.
(Πηγή: ΑΜΠΕ)