Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βασικοί πολέμιοι της Ορθοδοξίας δείχνουν τα ΜΜΕ...Λοιδορήσαν το Άγιο Όρος και τον μοναχισμό χωρίς να υποκαταστήσουν την αλήθεια

Εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου
Καταρρέει το κατηγορητήριο. "Είναι μια αστική υπόθεση" είπε ο βασικότερος μάρτυρας κατηγορίας. Αλλάζουν τα δεδομένα.
Ο βασικότερος μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αθανάσιος Ξυνίδης συνέχισε για δεύτερη μέρα την καταθεσή του στο εφετείο Αθηνών.
   
Ο μάρτυρας , αδελφός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και φίλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κυρίου Ξυνίδη την περίοδο που διαδραματίσθηκε η υπόθεση ήταν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης.
Σύμφωνα με την καταθεσή του άρχισαν να καταρρέουν οι κατηγορίες για τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο .
Ο κύριος Ξυνίδης αν και μάρτυρας κατηγορίας, τόνισε ότι δεν είχε πρόθεση να δει τους μοναχούς στο σκαμνί.

Παραδέχθηκε ότι ουδέποτε ένιωσε την παραμικρή ενόχληση απο τους ίδιους τους μοναχούς για παρέμβαση στην υπόθεση των ανταλλαγών και οτι κατανοεί την προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τις ιδιοκτησίες για τις οποίες είχαν οι ίδιοι οι μοναχοί βρει χρυσόβουλα και πατριαρχικά έγγραφα που επιβεβαίωναν τις ιδιοκτησίες τους.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του παραδέχθηκε επίσης οτι Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έκανε και κάνει βαρυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο, φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου ετησίως ενώ τα κημείλια που συντηρεί η Μονή ειναι ανεκτίμητης αξίας !

Όλα τα παραπάνω συνιστούν έντονη δραστηριότητα όπως παραδέχθηκε ο μάρτυρας , από τη Μονή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις της.

Το παραπάνω γεγονός δικαιολογεί τις κινήσεις τους σε διάφορες δράσεις ειπε ο κύριος Ξυνίδης ενώ τόνισε την αγωνία του να μην δει τους μοναχούς στο σκαμνί .

Ο επόμενος μάρτυρας κατηγορίας που ήταν ο πρώην υπουργός Γεώργιος Πεταλωτης τελικά δεν κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής κρίθηκε οτι ειχε προανακριτικά καθήκοντα και ως εκ τούτου εχει κώλυμα να καταθέσει.