Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πατριάρχης Κύριλλος: Αηδιασμένος από τη Eurovision και τις "τραγουδίστριές της με τα γένια"

O πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος ευχήθηκε η χώρα του να χάσει στο διαγωνισμό της Eurovision προκειμένου να αποφευχθεί μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια»
 στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αναφερόμενος στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, την Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία.
Η Πολίνα Γκαγκάρινα, που εκπροσωπεί τη Ρωσία στον φετινό διαγωνισμό, θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βιέννη. Στην περίπτωση που νικήσει, η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί στη Ρωσία, όπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού.
Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας αντιπρότεινε ότι η χώρα του πρέπει να υποστηρίζει «τα νανουρίσματα, τις θρησκευτικές ωδές και τα πατριωτικά τραγούδια».
«Πρέπει να οργανώσουμε το δικό μας διαγωνισμό που θα προέβαλε την κουλτούρα μας, με στόχο να την παρουσιάσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Το 2014 η νίκη της Κοντσίτα Βουρστ είχε καταδικαστεί από πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της Ρωσίας και η ορθόδοξη Εκκλησία είχε κάνει λόγο για μία νίκη «που νομιμοποιεί την αμαρτία».
Η Πολίνα Γκαγκάρινα εξάλλου δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις αυτήν την εβδομάδα από τους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αφότου ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία όπου απεικονιζόταν να δίνει ένα φιλί στην τραγουδίστρια από την Αυστρία.

dimokratianews.gr