Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι εικόνες δείχνουν πραγματικό πόλεμο!

Κουμάνοβο: Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους και αντιμετωπίζουν τη φρίκη, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με κάλυκες, παντού η οσμή του πολέμου




















Μάιος 11, 2015.
 
Οι κάτοικοι που είχαν εγκαταλείψει την πόλη Κουμάνοβο, του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  επέστρεψαν διστακτικά στα σπίτια τους και αντιμετώπισαν  μια φοβερή κατάσταση, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
 
Σπίτια καταστράφηκαν, ισοπεδώθηκαν, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με κάλυκες, παντού η οσμή του πολέμου, καμένοι κάδοι σκουπιδιών, αμέτρητες υλικές ζημιές, κατεδαφισμένα καταστήματα, είναι ορισμένες εικόνες σε αυτήν τη συνοικία «Lagjen e Trimave», που κατοικείται αποκλειστικά από Αλβανούς της πόλης Κουμάνοβο.

 

Οι κάτοικοι επέστρεψαν με δάκρυα στα μάτια αντικρίζοντας τα σπίτια τους, τα οποία έχουν πλήρως καταστραφεί. Συγχρόνως κάνουν έκκληση για μάθουν τα πάντα σε αυτό που οδήγησε σε αυτήν την καταστροφή και τι ακριβώς έγινε και γιατί,  όλα αυτά στην κοινότητά τους.
«Αυτό (το ερείπιο) είναι το σπίτι των γειτόνων μου και έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτοί έχουν καταφύγει στο Πρέσεβο, είναι πραγματικά φρικτό, αυτό δεν συνέβη ούτε στους πιο σκληρούς πολέμους. Δεν ξέρω τι τύχη θα έχουμε και αν θα έρθει κάποιος να μας βοηθήσει», είπε κάτοικος της αλβανικής συνοικίας.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων δεν έχει επιστρέψει, σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι θα γυρίσουν σήμερα στις οικίες τους.

echedoros-a.gr