Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ισόβια στον Πακιστανό killer με τον μπαλτά

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 27χρονος Πακιστανός με τον μπαλτά που πριν από περίπου έναν χρόνο σκόρπισε τον τρόμο στην Ιεράπετρα Κρήτης,
όταν κατακρεούργησε έναν 54χρονο ομοεθνή του, επιχείρησε να σκοτώσει έναν 49χρονο Ελληνα και να βιάσει τη γυναίκα του αφεντικού του.
 Η αιματοβαμμένη νύχτα της 14ης Ιουνίου 2014 αναβίωσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά τον αλλοδαπό δράστη και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του ομοεθνούς του. Επίσης του επέβαλε 26 χρόνια κάθειρξη για απόπειρες ανθρωποκτονίας και βιασμού και 31 μήνες για άλλα αδικήματα (επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή). Συνολικά, εκτιτέα είναι τα 25 έτη για τις πράξεις του.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ξέρει για ποιο λόγο έκανε όσα έκανε και ότι είναι άρρωστος! Μάλιστα ο 27χρονος προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες από το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις οποίες πάσχει από «παραληρηματική ψύχωση στην οποία επιδρά μειωμένος καταλογισμός».
Ωστόσο η εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς αυτούς και τόνισε ότι ο δράστης είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του, πράγμα που δέχτηκε και το δικαστήριο με την απόφασή του. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης αρχικά προσπάθησε να βιάσει τη 40χρονη σύζυγο του αφεντικού του Εκείνη αντιστάθηκε σθεναρά και τότε ο αδίστακτος αλλοδαπός άρχισε να αυτοϊκανοποιείται.
Στη συνέχεια ο δράστης πήρε το ποδήλατό του και κατέβηκε στην παραλία της Ιεράπετρας, όπου χρησιμοποιώντας έναν μπαλτά σκότωσε έναν 54χρονο ομοεθνή του, τραυμάτισε έναν 49χρονο Ελληνα και επιτέθηκε σε περιπολικό της Αστυνομίας, προτού συλληφθεί.
Πηγή: Espresso