Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο τζιχαντιστής του Καναδά προσεύχεται πριν την επίθεση: "Ο Αλλάχ να σας καταραστεί" [βίντεο]

 Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο τζιχαντιστής που είχε ανοίξει πυρ στο κοινοβούλιο του Καναδά να προσεύχεται στον Αλλάχ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Το βίντεο το τράβηξε ο ίδιος ο δράστης, Μάικλ Ζεχάφ-Μπιμπό, λίγο πριν εξαπολύσει την επίθεση στην Οτάβα και πέσει νεκρός από τα πυρά των καναδικών Αρχών.
Από το βίντεο το οποίο έδωσαν οι αστυνομικές Αρχές στη δημοσιότητα, έχουν «κοπεί» 18 δευτερόλεπτα, με την Αστυνομία να επικαλείται «επιχειρησιακούς λόγους».
Ο 32χρονος τζιχαντιστής Μπιμπό, ο οποίος αποδίδει τη δολοφονική του επίθεση στην εμπλοκή του Καναδά στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ προσεύχεται στον Αλλάχ και καταλήγει: Κύριε δέξου με και ειρήνη σε εσένα και στους μουτζαχεντίν. Είθε ο Αλλάχ να σας καταραστεί.

Σημειώνεται ότι ο Ζεχάφ-Μπιμπό πραγματοποίησε την επίθεσή του στο κοινοβούλιο του Καναδά τρεις εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να στείλει αεροπορικές δυνάμεις στο Ιράκ στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

briefingnews.gr