Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Αποκλειστική συνέντευξη Ορθόδοξου Σύριου Διοικητή

"Η Θρησκεία μας δεν μας επιτρέπει να παραδοθούμε"Λόγω της κρισιμότητας του πολέμου στη Συρία, ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να πάρουμε μια συνέντευξη από τον ελληνορθόδοξο θρυλικό διοικητή των  δυνάμεων Εθνικής Άμυνας, ένα ηρωικό σώμα σύριων  που διαθέτει στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη χώρα και αποτελείται από μη μόνιμους στρατιωτικούς των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ελληνορθόδοξοι της πόλης Αλ Σουκαλαμπίγια  αποτελούν ορόσημο της χριστιανικής γενναιότητας απέναντι στον εχθρό και η φήμη τους έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Συρία, καθώς πρόκειται για την μόνη πόλη στην περιφέρεια της Χάμα που οι μισθοφόροι τζιχαντιστές δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται τη θυσία  μαρτύρων…

hlhkhlhl
Ο άνθρωπος που κατάφερε με την ακλόνητη πίστη του, την σπαρτιάτικη αποφασιστικότητά του για τη νίκη ή το μαρτύριο, την αγάπη του για την Συρία και τον Πρόεδρο Άσσαντ, να εμπνεύσει τους άλλοτε φοβισμένους άνδρες της χριστιανικής πόλης, να οργανωθούν και να επ-ανδρωθούν, είναι ο 34 χρονος πατέρας δυο μικρών παιδιών  Ναμπίλ Αμπντουλά, μέλος  πολύτεκνης οικογένειας. Τα μάτια, ο λόγος, η κινησιολογία αντικατοπτρίζουν έναν άνθρωπο μοναδικό που μέσα του φέρει τη φλόγα της πραγματικής επανάστασης απέναντι στον ξενόφερτο κατακτητή εχθρό και φλέγεται από τον πόθο της απελευθέρωσης της πατρίδας του από τους μισθοφόρους τζιχαντιστές.
Ο διοικητής Ναμπίλ μας έκανε την τιμή παρά τους πυρετώδεις ρυθμούς της ζωής του, να μας μιλήσει, αν και για λόγους ασφαλείας μας εξήγησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις μας. Τον αφήσαμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο που διέθετε στις 4 τα ξημερώματα να μιλήσει αυθόρμητα για το dimpenews:
»Είστε πολύ έξυπνοι και τα  σημαντικά ερωτήματα που μου θέτετε δείχνουν το βάθος της κατανόησής σας για το συριακό ζήτημα γενικότερα αλλά και ειδικότερα για τους  χριστιανούς. Δείχνουν την αγάπη σας και την αφοσίωσή σας στον ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Αλλά όπως διαπιστώνω , στις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας διαθέτετε ήδη και τις σαφείς  απαντήσεις , είτε  από την κατανόηση της συριακής πραγματικότητας  είτε μέσα από τις γνώσεις σας. Εγώ θα ήθελα μόνο να πω τούτο: πατέρας του έθνους μας είναι ο πατέρας του σημερινού ηγέτη μας Μπασάρ αλ-Άσαντ.Όλοι οι Σύριοι καθώς και εμείς οι ρωμιοί που συγκαταλεγόμασθε σε αυτούς έχουμε ορκισθεί  ότι με το αίμα μας ή θα επαναφέρουμε τη Συρία στο σωστό δρόμο που μας θέλει όλους τους πολίτες ενωμένους ή διαφορετικά θα πάμε στο μαρτύριο».
»Επιτρέψτε μου να μην δώσω καμία απάντηση σε κάποιες από τις ερωτήσεις σας διότι πρόκειται για  στρατιωτικά μυστικά και αυτό σας το λέω με  αγνή αγάπη».
»Ο μεγαλύτερος κυβερνήτης του πλανήτη, είναι ο Πρόεδρος αλ-Ασαντ  και αγαπάει όλους τους ανθρώπους από όλες τις κοινότητες και γι αυτό έχει και τόσο πολλούς υποστηρικτές».
»Δεν ξέρω πώς να αρχίσω να σας μιλάω για τα  τέσσερα χρόνια του πολέμου, για τα θύματα, τις απαγωγές και τις δολοφονίες, για τους ξένους εισβολείς  στο έδαφός μας… Εγώ για κάθε έναν από αυτούς τους χρόνους, από τις 365 ημέρες του,  από τις 24 ώρες της ημέρας  δεν έχω κοιμηθεί   ποτέ παράνω από 4 ώρες. Κάθε λεπτό είναι και μια  ιστορία.Κάθε   λεπτό  είναι και μια λεπτομέρεια της πάλης μας για τη γη , την τιμή, την πατρίδα και τον ηγέτη του έθνους μας αλλά και των χριστιανών.Για να προστατεύσουμε  τις εκκλησίες μας και να υπερασπισθούμε την μακραίωνη παρουσία μας στη χώρα και να συνεχίσουμε -αν και είναι πολύ δύσκολο- να διατηρούμε ό, τι έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας και να  το παραδώσουμε στα παιδιά μας: Τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας. Την ιστορία των ορθόδοξων χριστιανών αλλά και όλων των άλλων κοινοτήτων που σέβονται την αρχή της αγάπης και την οποία αναγνωρίζουμε και αποδίδουμε στον καλό και αγαπημένο ηγέτη μας Μπασάρ αλ-Άσαντ.»
»Η θρησκεία μας δεν μας επιτρέπει να παραδοθούμε»
»Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ο Λυτρωτής που τώρα παρουσιάζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος για τους ανθρώπους, Σταυρώθηκε για να κερδίσει την Ανάσταση. Έτσι και εμείς , για την ανάσταση της Συρίας, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε από το θάνατο.Τα λόγια του Χριστού λένε ότι αυτός που πιστεύει σε Eμένα θα ζήσει ακόμη και αν πέθανε.»
»Σε κάθε σύγκρουση και αντιπαράθεση με τον εχθρό  αποχαιρετάμε  τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην τους δούμε ξανά. Δεν θα αφήσουμε από τα μάτια μας τον ύπουλο εχθρό.»
»Ο Θεός είναι μαζί μας, γνωρίζουμε ότι ολόκληρα έθνη θα νικηθούν επειδή ο Θεός είναι μαζί μας».
»Είμαστε πιστοί και η βάση της ζωής και της λύτρωσής μας αντανακλάται σαφώς στον Ιησού Χριστό οποίος εξαγόρασε με  το Σώμα του τη ζωή των ανθρώπων και έγινε νεκρός …»
»Όταν είδε τους κλέφτες και τους εμπόρους στο Ναό του Θεού πήρε το μαστίγιο. Και μην ξεχνάτε ότι Αρχηγός των στρατιωτών είναι ο Άγιος Γεώργιος ».
»Ιστοσελίδες της λεγόμενης αντιπολίτευσης,  κυκλοφορούν τη φωτογραφία μου, και στο πλαίσιο της  διαρκούς παραπληροφόρησης με παρουσιάζουν σαν  μαχητή της Χεζμπολάχ και υποκινούν όλα τα ισλαμιστικά τζιχαντιστικά μέτωπα να με σκοτώσουν. Ξέρουν ότι είμαι γιός της χριστιανικής πόλης της Αλ Σουκαλαμπίγια και έχουν προσπαθήσει να με δολοφονήσουν με ενέδρα ακόμα και έξω από το σπίτι μου. Στο διαδίκτυο, οι σελίδες της Αλ Νούσρα, δημοσιεύουν και υιοθετούν την ευθύνη για την αποτυχημένη δολοφονία του Διοικητή της Εθνικής Άμυνας , καθώς απωθήθηκαν βίαια από μεμονωμένους αντιστασιακούς της πόλης μας που φύλαγαν την είσοδο του σπιτιού μου. Πολλές τρομοκρατικές ομάδες έχουν ορκιστεί να με σκοτώσουν από το ‘Ελεύθερο Σάμ’ μέχρι το ‘Μέτωπο της Νίκης’.»
Το κράτος και ο Πρόεδρος δεν εμποδίζει κανέναν να φέρει όπλο για την άμυνα της περιοχής του. Αναλαμβάνει το καθήκον  να παραδώσει όπλα στα χέρια  όποιου θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά πάντα πρέπει να λογαριάζουν  αυτούς που είναι ύποπτοι για μια προδοσία έναντι αδράς αμοιβής.
Εμείς  αγωνιζόμασθε χωρίς να λαμβάνουμε κανένα μισθό από το κράτος.
»Εγώ πολεμούσα μαζί με τον συριακό στρατό  στην τελευταία μάχη στο Ιντλίμπ. Ήμουν εκεί από τη Δευτέρα (πριν πέσει) μέχρι το πρωί της Κυριακής, όταν έπεσε. Μαζί μας ήταν και άλλοι αγωνιστές του λαού μας, σουνίτες μουσουλμάνοι,  αλαουίτες και εμείς οι χριστιανοί βρισκόμασταν στο ίδιο χαράκωμα για την καταπολέμηση των τρομοκρατών στο Ιντλίμπ. Ήμασταν συνολικά 3000 και με τη βοήθεια του Θεού δεν υπήρχαν μεγάλες απώλειες και καταφέραμε να εκκενώσουμε τον πληθυσμό  σε ασφαλείς περιοχές.
Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την ασφάλειά   μας, προστάτης μας είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής του, ούτε για ένα λεπτό. »
»Οι νέοι άνδρες που έχω  μαζί μου γνωρίζουν ελάχιστα για  την εμπιστευτικότητα των εργασιών του γραφείου μου και  δεν μου τηλεφωνούν όταν βρίσκομαι μόνος μου σε αποστολή εκτός της πόλης. Έχουν μάθει ότι πρέπει να περιμένουν να επιστρέψω. Πάντα χρειάζεται τέχνασμα, προσοχή και εξυπνάδα ειδικά μετά τα όσα μας έχουν κάνει με δέλεαρ τα  τεράστια χρηματικά ποσά οι ένοπλες ομάδες που έχουν τις θρησκευτικές καταβολές τους στο ουαχαμπιτισμό της Σαουδικής Αραβίας. Έχουν  σκοτώσει παιδιά και ηλικιωμένους, έχουν  απαγάγει πολύ κόσμο και εκβιάζουν. Ακόμα και σ΄ εμένα έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα για τα παιδιά μου. Δυστυχώς υπάρχουν υποψήφιοι προδότες παντού, έτοιμοι να εξαγορασθούν από το χρήμα. Όπως για παράδειγμα ένας πρώην Υπουργός Γεωργίας της Συρίας ο οποίος κατάγεται από γειτονικό χωριό μας Χαιλίν και που τώρα κατοικεί στο Κουβέιτ. Ο αγροτικός πληθυσμός υποφέρει διότι τα κτήματα έχουν καταστραφεί από τις ρίψεις πυραύλων και οβίδων. Προσπαθούν να μας κλείσουν όλους τους οδικούς άξονες ώστε να μην γίνεται ανεφοδιασμός της πόλης σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. »
Σε κάθε τους προσπάθεια να μας καταδικάσουν σε θάνατο, βρίσκουν μια ακόμη ισχυρότερη αντίσταση από την προηγούμενη. Όμως έχουν επωφεληθεί από προγενέστερες απώλειές μας. Έχουν καταλάβει κάστρα στις γειτονικές πόλεις Ασχάβντο και Έτζρα και από εκεί εκτοξεύουν πυραύλους Grad κατά της πόλης μας. »
dimpenews.com