Τρίτη 2 Απριλίου 2013

German–Turkish Non-Aggression Pact

 Η γερμανο-τουρκική σύμφωνία μη επίθεσης (γερμανικά: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag) (Τούρκικα: Türk-Alman Dostluk Paktı) υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον γερμανό πρέσβη στην Τουρκία Franz von Papen και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Sukru Saracoglu. [1] [2] τέθηκε σε ισχύ την ίδια ημέρα.Το σύμφωνο, το οποίο επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ για μια περίοδο δέκα ετών, διήρκεσε μόνο μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 1945, όταν η Τουρκία ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη. [3]

Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με την Γερμανία και την Τουρκία,απο το 1922' στο 1940' έως σήμερα.  Εμεις πολεμήσαμε τους γερμανούς  χύνοντας  οι παππούδες μας κυριολεκτικά το αίμα τους για την ελευθερία μας, σε αντίθεση με την συνθηκολόγηση των τούρκων!
 Ποτέ Γερμανία και Τουρκία δεν στάθηκαν η μία απέναντι στην άλλη, αλλα με δόλιο πάντα τρόπο περιέπαιξαν την Ελλάδα σε οδυνηρές πολεμικές αιματοβαμμένες  περιπέτειες .
Η ευγνωμοσύνη των γερμανών έμπρακτη και παντοτινή,  αποτυπώνεται στις τελευταίες συναντήσεις με τον Ερντογάν-Μέρκελ που σκιάζουν την Κύπρο και την θράκη!