Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αίρεση θυσίασε νεογέννητο στη Χιλή: Συμμετείχαν οι γονείς.

«Στο σημείο όπου τελέστηκε η ανθρωποθυσία βρήκαμε οστά από μια σπονδυλική στήλη υπό ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα δεν ήταν ενήλικο» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κοοπερατίβα ο Μιγκέλ Αμπουέρο, αξιωματούχος της χιλιανής υπηρεσίας ερευνών PDI.
 Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η μητέρα του νεογέννητου, το οποίο φέρεται να κάηκε ζωντανό στις 23 Νοεμβρίου 2012, δύο μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του,
σε μια φάρμα του Κιλαγκουάι, της κοινότητας Κιλπουέ, η οποία βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Ο Γουστάβο Καστίγιο Γκαέτε, 36 ετών, ηγέτης της αίρεσης, ήταν ο πατέρας του παιδιού. Ο Γκαέτε ή «Αντάρης του Φωτός», όπως τον αποκαλούσαν, καταζητείται από την αστυνομία, καθώς φέρεται να διέφυγε στο Περού στις 19 Φεβρουαρίου.
Άλλα τέσσερα μέλη της αίρεσης, που έχει ελάχιστους πιστούς, έχουν διαφύγει και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

«Όλη η κοινότητα ήξερε ότι ο γιος μου έπρεπε να σκοτωθεί μετά τη γέννησή του και ότι έπρεπε να υπακούσουμε στον Αντάρη του Φωτός», δήλωσε η μητέρα του παιδιού στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Οι αρχές ερευνούσαν επί τέσσερις μήνες την συγκεκριμένη αίρεση, τα μέλη της οποίας φέρονται να κατανάλωναν συχνά «αγιαουάσκα», ένα παραισθησιογόνο ποτό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκαέτε επιβαλλόταν πλήρως στους «πιστούς» και διατηρούσε ερωτικές σχέσεις και με τις πέντε γυναίκες της ομάδας.


Όταν πληροφορήθηκε ότι μία από αυτές έμεινε έγκυος, την κράτησε υπό περιορισμό επί πολλούς μήνες και κατόπιν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της θα θυσιαζόταν «για να σωθεί ο κόσμος», το τέλος του οποίου επρόκειτο να έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με μια ερμηνεία των προφητειών των Μάγια.
tvxs.gr