Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στην Ελλάδα έχουμε αποκλειστική εκπαίδευση της Νέας Εποχής από τα ΜΜΕ….

Φροντιστήριο για Ορθόδοξες μαμάδες στο Κουζμπάς της Ρωσίας. Το «Φροντιστήριο της ορθόδοξης μαμάς» στην πόλη Οσίνκι της περιοχής Κουζμπάς έγινε ένα από τα σχέδια που κέρδισε την χορηγία στον διαγωνισμό «Ορθόδοξη πρωτοβουλία 2012».
Οι υπάλληλοι του Ναού της Αγίας Τριάδας κόλλησαν τις αγγελίες όχι μόνο στις στάσεις των λεωφορείων, αλλά και στην γυναικολογική κλινική, στις παιδικές κλινικές, καθώς και έβαλαν τις αγγελίες στην τοπική εφημερίδα, στην τηλεόραση ακόμα και στο τραμ.Αν και το φροντιστήριο προορίζεται για οποιεσδήποτε μητέρες, στο πρώτο μάθημα ήρθαν στην πλειοψηφία έγκυες μητέρες, αλλά με τη συνοδεία των συζύγων τους και των συγγενών.

Τα μαθήματα στο φροντιστήριο γίνονται κάθε εβδομάδα. Με μέλλουσες και ήδη μητέρες μιλάνε ο ιερέας, ο ορθόδοξος ψυχολόγος, ο παιδίατρος και ο γυναικολόγος.

Μιλάνε στις γυναίκες για την ανατροφή παιδιών, για τις οικογενειακές αξίες, τις επιπτώσεις των εκτρώσεων, για θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους περιποίησης των παιδιών και τις προετοιμάζουν να αντιμετωπίζουν οι ίδιες τις δυσκολίες που περιμένουν του μελλοντικούς γονείς.

Κατά την δήλωση της κοινωνικού λειτουργού του Ναού της Αγίας Τριάδας της πόλης Οσίνκι, Μαρίνας Κουζνετσόβα, η ζήτηση για τέτοιου είδους φροντιστήρια είναι μεγάλη. Μέσα σε μερικές μέρες έχουν κάνει εγγραφή ήδη 30 γυναίκες.
briefingnews.gr