Κυριακή 28 Απριλίου 2013

(Vid) Ο προδότης εχει μόνο ένα χρέος, να υπακούει και να εκπληρώνει πάντα τις επιθυμίες του εχθρού! Έπραξαν ακριβώς ότι τους είπε ο Ερντογάν!!!


  Τι παιχνίδι παίζει ο Ερντογάν ? Συνέντευξη στη ΝΕΤ (1)
Προ μηνός, ο ευρωβουλευτής κ. Κοέν Μπεντίτ, αρχηγός των «Πρασίνων» της Γερμανίας, είχε ζητήσει τη μείωση των ελληνικών εξοπλισμών, για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας.
Επιτέθηκε μάλιστα στον κ. Μπαρόζο λέγοντας ότι: «Εξακολουθεί να αγνοεί τον ελέφαντα στο δωμάτιο σε σχέση με τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας: τον τεράστιο και περιττό στρατιωτικό προϋπολογισμό της». Σε παλαιότερη παρέμβασή του είχε δηλώσει ότι «Εάν υπάρξει προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και αφοπλισμός, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί, ο τουρκικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί». Οι δηλώσεις του αυτές παρουσιάστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ, ως εμφορούμενες από φιλελληνισμό.
Ελάχιστοι πρόσεξαν ότι ο κ. Κοέν Μπεντίτ δεν έπραξε τίποτε άλλο, παρά να επαναλάβει τα όσα είχε υποστηρίξει ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Εγκεμέν Μπαγίς: «να σταματήσουμε να αγοράζουμε υποβρύχια από την Γερμανία και φρεγάτες από την Γαλλία και να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης». Μόνο που δεν πρόφτασε να τελειώσει τη φράση του και την επομένη οι Τούρκοι παρήγγειλαν έξι υποβρύχια Type 214 από την Γερμανία. Εχθές, είχαμε τη δήλωση του κ. Ερντογάν: «Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς».
Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των δηλώσεων είναι η επαναφορά της τουρκικής πρότασης περί αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, ώστε «να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης». Βέβαια, αυτήν την πρόταση την είχε πρωτοδιατυπώσει ο κ. Πάγκαλος, δηλώνοντας πως θα υπάρξει ειρηνική συμβίωση των δύο λαών, αν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά μας και αποχωρήσει η τουρκική στρατιά από την Ιωνία. Μόνο που, η επαναφορά της Στρατιάς του Αιγαίου μπορεί να επιτευχθεί σε λίγες ώρες, ενώ η μεταφορά στρατού στα νησιά θέλει εβδομάδες.
 Η παγίδα σ’ όλα αυτά έγκειται -πλην του ότι εμφανίζεται φιλειρηνική η Τουρκία, για να της χρησιμεύσει ως επιχείρημα στην προσπάθειά της για ένταξη στην Ε.Ε.- στο ότι ενδεχόμενη αμοιβαία μείωση εξοπλισμών, μόνον εις βάρος της Ελλάδας θα είναι, με όποιον τρόπο προτιμηθεί να υλοποιηθεί. Είτε επιλεγεί ισόποση αριθμητικά μείωση, είτε ποσοστιαία, ο αμυντικός εξοπλισμός της Ελλάδας βρίσκεται στα όριά του, σε αντίθεση με τον επιθετικό εξοπλισμό της Τουρκίας, που σε ενδεχόμενη μείωση η μόνη ζημία που μπορεί να υποστεί, είναι η ολιγόχρονη καθυστέρηση υλοποίησης των επιθετικών σχεδίων της.
Κι ενώ η Τουρκία παρουσιάζει φιλειρηνικό πρόσωπο, παραγγέλλει 52 κινητές αμφίβιες επιθετικές γέφυρες ‘Samur’, που μπορεί η κάθε μια να διεκπεραιώσει ένα άρμα από τη μια όχθη ενός ποταμού στην άλλη σε έξι λεπτά (ο μόνος ποταμός που υπάρχει στα σύνορα όλης της επικράτειάς της, είναι ο Έβρος!). Σε έξη δηλαδή λεπτά, μεταφέρεται μια ίλη αρμάτων. Παράλληλα, οι ίδιοι κατασκεύασαν 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου ‘Leguan’, τα οποία γεφυρώνουν ανοίγματα μέχρι και 24 μ. Τέτοια άρματα διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο και η Ελλάδα διαθέτει μόλις οκτώ. Η Τουρκία προμηθεύεται 36 άρματα, έναντι 48 υπαρχόντων σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, η Τουρκία προμηθεύτηκε 56 άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων (τα οποία δεν θα της χρειαστούν, διότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αποναρκοθετήσει τον Έβρο, για να μη σκοτώνονται οι λαθρομετανάστες, όπως εξήγησε ο κ. πρωθυπουργός.
Αυτά συμβαίνουν, την ώρα που μιλούν για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών οι κ.κ. Ερντογάν και Κοέν Μπεντίτ (ο οποίος συμπεριέλαβε στους υπαίτιους της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και την Ελληνική Εκκλησία).
 Αναμφίβολα, οι εξοπλισμοί προσθέτουν ένα μεγάλο βάρος (το μεγαλύτερο αναλογικά από όλες τις χώρες της Ε.Ε.). Μεγάλο οικονομικό βάρος έχουν και οι εγχειρήσεις. Κανείς όμως δεν είπε, προτιμώ να πεθάνω, παρά να υποβληθώ στα εγχειρητικά έξοδα.
Ο Μακεδών
"Λουκέτα" στην Εθνική Άμυνα. Ποιους φορείς που έχουν σχέση κλείνουν.
Φορείς οι οποίοι έχουν έμμεσα ή άμεσα σχέση με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας σκέφτεται να κλείσει η κυβέρνηση. Κι αν ακόμη δεχτούμε ότι κάποιοι απ΄ αυτούς είχαν φθάσει στην απόλυτη απαξίωση αποτελώντας ίσως μόνο “στέγη βολέματος ημετερων”, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταστροφή τους. Γιατί κάτι που συστηματικά δείχνει να “ξεχνά” μονίμως η κυβέρνηση είναι ότι υπάρχει και η προσπάθεια έστω διόρθωσης των λαθών, πριν φθάσει κανείς σε “τελικές λύσεις”.

Στην λίστα των φορέων που πάνε για κλείσιμο περιλαμβάνονται λοιπόν το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων ,το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας,το Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Ινστιτoύτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής όλη η λίστα είναι η εξής:

1. Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

2. Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών

3. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών

4. Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά»
5. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων 

6. Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας
7. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας

8. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

9. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου

10. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου

11. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων

12. Ινστιτoύτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας

13. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
14. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας

15. Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων

16. Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου

17. Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»

18. ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)

19. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης

20. Εταιρεία Διανομής Αερίου ΑΕ



Στο “τραπέζι” βρίσκονται επίσης η κατάργηση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) και η κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.