Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ιερός πόλεμος στο ΣτΕ για το τζαμί στον Βοτανικό. Μ.Σεραφείμ το θέμα δεν είναι νομικό αλλά εθνικό!

Η απόφαση του ΣτΕ για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα αναμένεται σε 2 με 3 μήνες                Σε... «πόλεμο» εθνικοθρησκευτικού περιεχομένου εξελίσσεται η υπόθεση της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από τους πολέμιους μιας τέτοιας προοπτικής ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η απόφαση του ΣτΕ για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα αναμένεται σε 2 με 3 μήνες.Ο νομικός εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, εξωραϊστικού-πολιτιστικού συλλόγου, πανεπιστημιακού και κατοίκων Αθηνών ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά εθνικό και πρέπει να προβληματίσει τους δικαστές, καθώς η ίδρυση τεμένους στο κέντρο της Αθήνας θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη και θα αποτελέσει την αρχή για αποδόμηση της συνοχής της κοινωνίας μας και του ελληνικού έθνους ως λαού χριστιανών ορθοδόξων.
Υποστηρίχθηκε επίσης από την πλευρά των αιτούντων όχι μόνο ότι παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν τη θρησκεία, τη χωροταξία, την ισότητα, αλλά και ότι δημιουργούνται κίνδυνοι αναταραχών, ζητήματα προσηλυτισμού που σχετίζονται με τα χρηστά ήθη κ.λπ.
Ο εκπρόσωπος του μουφτή Κομοτηνής και όσοι παρενέβησαν στη δίκη υπέρ του τεμένους μετέφεραν τα παράπονα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων ότι στο δικόγραφο του μητροπολίτη και των υπολοίπων αιτούντων περιγράφονται ως εν δυνάμει τρομοκράτες και προσηλυτιστές, ως πολίτες β' κατηγορίας.
Στο δικόγραφο προσβάλλεται ως αντισυνταγματική η χρηματοδότηση της ανέγερσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, με την επισήμανση ότι θα ήταν το τελευταίο που θα ενδιέφερε τους Ελληνες την ώρα που δεν ξέρουν αν θα πάρουν σύνταξη.
Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου απέκρουσε τα περί κινδύνου αναταραχών, σημείωσε ότι θα υπάρξει κανονισμός λειτουργίας του τεμένους, και ότι έχουν τηρηθεί χωροταξικές αρχές. Η πλευρά του μουφτή τόνισε ότι αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας η δημιουργία τεμένους, ότι έχει προβλεφθεί σε σειρά νόμων χωρίς να πραγματοποιηθεί. Η απόφαση αναμένεται σε 2-3 μήνες.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ethnos.gr