Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΗΓΕΤΩΝ!

ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ή ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ή ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ, ή ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ή και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ; Με πόνο ψυχής αναγνώσαμε την είδηση, ότι ένας ακόμη Ορθόδοξος Ιεράρχης προσέφερε σαν δώρο το Κοράνιο σέ ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο του Ισλάμ! Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Έπειτα την σκυτάλη επήρε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος! Και τώρα πια άρχισαν και οι Μητροπολίτες-αδελφοί μας να μιμούνται τους παραπάνω Ηγέτες!

Νεόκοπος Μητροπολίτης της Θράκης, όπως διαβάσαμε, προσέφερε δώρο αγάπης και τιμής στον Μουφτή της πόλεως στην οποία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τον ανέδειξε Ποιμενάρχη!
΄Ετσι λοιπόν τό κακό μεταδίδεται σαν μολυσματική νόσος. Ουδέποτε μέχρι χθές οι Πατριάρχες Κωνσταντουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων είχαν προσφέρει δώρο το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους, παρά το γεγονός, ότι ζούσαν σε περιοχές, όπου πλεονάζει το Ισλαμικό στοιχείο! Ουδέποτε μέχρι χθές Ιεράρχες της Ορθοδοξίας είχαν ισοσκελίσει τα μεγέθη "Αγία Γραφή" και "Κοράνιο"! Ουδέποτε μέχρι χθές Ορθόδοξος Ιεράρχης είχε αποκαλέσει το Κοράνιο "άγιο Κοράνιο"!
Η αρχή, κακή καθ' ημάς αρχή, έγινε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Εκεί συνετελέσθη για πρώτη φορά το ανοσιούργημα!
Ιδού τι είχαμε γράψει στο Blog μας την 12.09.2010:
Στίς Η.Π.Α πρό μηνών συνετελέσθη μία, ας την πούμε, ιεροσυλία! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Ατλάντα, επισκέφθηκε τις εκεί κεντρικές Υπηρεσίες της Coca Cola, όπου Γενικός Διευθυντής είναι o κύριος Μουχτάρ, τουρκικής καταγωγής. Τελειώνοντας την προσφώνησή του ο Πατριάρχης μας του προσέφερε ως δώρο ένα αντίτυπο του Κορανίου, λέγοντάς του τα εξής σημαντικά λόγια:

_______ «Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνι. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας».
Στο video, που ακολουθεί, έχει καταγραφή αυτή η ιεροσυλία. Κανείς τότε δεν διαμαρτυρήθηκε! Κανείς δεν ενωχλήθηκε! Και έτσι πλέον το κακό άρχισε να εδραιώνεται!
 
Εμείς, ταπεινός και άσημος Ιεράρχης, τολμάμε να υψώσουμε και πάλι τη φωνή μας! Αγαπάμε πρώτα την Αλήθεια και έπειτα τα Πρόσωπα! Στιχούμε στούς λόγους του αρχαίου σοφού "Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ' όμως η αλήθεια"! Πειθαρχούμε στη φωνή του Θεού "έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου" (Σοφία Σειράχ)
__________Στον αγώνα μας κατά της ιεροσυλίας αυτής δανειζόμαστε σαν σύμμαχο, δυστυχώς, ένα εκπρόσωπο του Προτεσταντισμού, ο οποίος ειδικά σ΄ αυτή την περίπτωση συμπεριεφέρθη σαν Ορθόδοξος! Ωνόμασε το Κοράνιο "Βιβλίο του Διαβόλου"! Να τι εγράφαμε στις 12.09.2010:
"______Να όμως ότι η Πρόνοια του Θεού επέφερε την διόρθωση του πατριαρχικού ολισθήματος στον ίδιο τόπο, τις ΗΠΑ, διά στόματος ενός Προτεστάντη θρησκευτικού λειτουργού, του πάστορος κ. Τέρι Τζόουνς, απο τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος κατά τόν πιο εκκωφαντικό τρόπο χαρακτήρισε το Κοράνιο ως "Βιβλίο του Διαβόλου", απειλώντας μάλιστα ότι τό Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. θα παρέδιδε στην πυρά 200 περίπου αντίτυπα του βιβλίου αυτού! Και μόνον η εξαγγελία της ενεργείας αυτής έφερε γενική αναστάτωση στην Παγκόσμια Κοινότητα! Τελικά ο πάστορας, πιεζόμενος φορτικώς, δεν πραγματοποίησε την απειλή του, κατώρθωσε όμως το ακατόρθωτο! Στον πατριαρχικό χαρακτηρισμό "το Άγιο Κοράνιο" αντέταξε το δικό του χαρακτηρισμό, ότι το Κοράνιο όχι απλώς δεν είναι άγιο, αλλά πολύ περισσότερο είναι "το βιβλίο του Διαβόλου".

____________Καθώς προείπαμε ήδη, στον αγώνα μας κατά της ιεροσυλίας αυτής δανειζόμαστε, λοιπόν, σαν σύμμαχο τον εκπρόσωπο του Προτεσταντισμού! Απευθυνόμενοι τώρα πια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος -και προσωπικά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο-, με την από 17ης Απριλίου ε.έ. Αναφοράν μας εκαλέσαμε την Ηγεσία της Εκκλησίας μας και το Διοικητικό της Όργανο, την ΔΙΣ, να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα: Μπορούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουμε το Κοράνιο ως δώρο στον οποιονδήποτε -είτε επώνυμο, είτε ανώνυμο- εκπρόσωπο του Ισλάμ; Είναι άραγε ηθικώς επιτρεπτή αυτή η ενέργεια; Έχουμε το δικαίωμα να εξισώνουμε τα μεγέθη αυτά, δηλ. την "Αγία Γραφή" των Ορθοδόξων και το "Κοράνιο" των Μουσουλμάνων; Μπορούμε επίσης να χαρακτηρίζουμε "άγιο" το Κοράνιο;
____________Επειδή συνήθως η Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στις αναφορές μας αυτού του τύπου, αποφασίσαμε να θέσουμε δημοσίως τα παραπάνω ερωτήματά μας στη Διοίκηση της Εκκλησίας, ώστε το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει σήμερα όχι μόνο στην Πολιτική, αλλά και στην Εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας.
_____________Αναμείνατε, λοιπόν, στο ακουστικό σας!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 23 Απριλίου 2013
************
ΑΙΣΧΟΣ!!! ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΩΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ!!!



Ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων "προσφέρει" κοράνιο

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε, μετά μεγάλης μας λύπης, δημοσιεύσει ότι ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας Παντελεήμονας αποκάλεσε την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του, τώρα βρισκόμαστε σε δυσχερέστερη θέση να δημοσιεύουμε φωτογραφία από την επίσκεψη του συγκεκριμένου νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτου, ο οποίος αυτή τη φορά προσφέρει το νεκρό σωτηριολογικά κοράνιο στην πρώτη επίσκεψή του στον μουφτή Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, συνεχίζοντας την ολισθηρή παράδοση Πατριαρχών στο μοίρασμα κορανίων.








Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε δύο πολύ βαριά ατοπήματα από τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, με το σημερινό να έχει αρνητικές ή και θανάσιμες προεκτάσεις στην σωτηριολογική πορεία του ποιμνίου του. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς έχει πράξει και να επανορθώσει.


Η είδηση και η επίμαχη φωτογραφία όπως μεταδόθηκε από το http://www.muftikomotini.com
«Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας.
Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών της περιοχής.
Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ηγέτες και των δύο θρησκειών. Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων»..







Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ!
___________Το βράδυ της Πέμπτης 18ης Απριλίου ε.έ. δεχθήκαμε μια τηλεφωνική κλήση από τον πολυ-αγαπητό μας Αδελφό Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ο οποίος μας πληροφόρησε, ότι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ στο Μουφτή της Κομοτηνής! Αντιθέτως ο Μουφτής προσέφερε το Κοράνιο ως δώρο στον νέο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και έτσι πρέπει να αναγνωσθή η σχετική φωτογραφία.
__________Μετά χαράς αποδεχθήκαμε την διευκρίνηση αυτή και την παραθέτουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας.
___________Πλήν όμως ο τρόπος της διορθώσεως-διαψεύσεως δεν μας ικανοποιεί, καθ' όσον προέρχεται από τρίτο πρόσωπο. Γι αυτό λοιπόν στον Σεβ. Ξάνθης απαντήσαμε, ότι αποδεχόμεθα την διευκρίνηση, αλλά παρά ταύτα δεν μπορούμε να αποσύρουμε την διαμαρτυρία μας προς την Ιερά Σύνοδο, ούτε και το κείμενο αυτής της αναρτήσεως στο Blog, αφού δεν υπάρχει κάποια γραπτή διάψευση από μέρους του θιγομένου Μητροπολίτου. Έτσι, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην ανάρτηση του κειμένου μας, πολλώ μάλλον αφού η ουσία του θέματος υφίσταται. Υφίσταται, διότι υπεροχικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας Πρόσωπα διέπραξαν αυτήν την ιεροσυλία. Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να τοποθετηθή επί του θιγομένου θέματος.
+ Ο Κ &Αι. Αμβρόσιος
mkka.blogspot.gr