Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Γερμανική αστυνόμευση εν’Ελλάδι, φοβερό!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση Γερμανού αξιωματικού της αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ''Ν. Καζαντζάκης''. Καθησυχαστική η ΕΛ.ΑΣ.Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ''Ν. Καζαντζάκης'' τοποθετείται από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός αξιωματικός της αστυνομίας, η τοποθέτηση του οποίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.
Σύμφωνα με τη διαταγή που έφτασε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. ο Γερμανός αστυνομικός θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και έχει χαρακτηριστεί ως ''σύνδεσμος''.

Δεν θα φορά στολή ενώ δεν θα οπλοφορεί και για οποιαδήποτε ενέργεια του πρέπει να ενημερώνει τον διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα. Από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά τον επίσημο τρόπο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και προβληματισμός.
Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων με δηλώσεις του νωρίτερα είπε: ''Το ίδιο έχει γίνει και στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών ενώ ο ρόλος του Γερμανού αξιωματικού θα είναι συμβουλευτικός, τίποτα παραπάνω.''
Σίγουρα η τοποθέτηση αυτή, ανοίγει μεγάλη συζήτηση λόγω και της χρονικής συγκυρίας και του κλίματος που υπάρχει σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο για τους Γερμανούς και το ρόλο τους στην Ευρώπη της ύφεσης.
Το γεγονός ότι τοποθετείται σε ένα σημείο από το οποίο περνούν κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια επισκέπτες προκαλεί ερωτηματικά για το αν όντως οι αρμοδιότητες του θα είναι τόσο περιορισμένες.
Πηγή: flashnews.gr