Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κοζάκοι θα περιπολούν στους δρόμους της Μόσχας!

Απόγονοι διαβόητων για την τραχύτητά τους πολεμιστών με τελευταία εμπειρία πολλών εξ αυτών τον πόλεμο της Τσετσενίας ή/και της Γεωργίας, αποφάσισαν να βγάλουν εθελοντές στους δρόμους της Μόσχας για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και γενικότερα του έργου της αστυνομίας, σύμφωνα με πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph!

Για τον Μέγα Ναπολέοντα, οι Κοζάκοι ήταν οι καλύτεροι ελαφρά οπλισμένοι πολεμιστές στον κόσμο. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα άλογα στα οποία επιβαίνουν, αναμένεται να αποτελέσουν ατραξιόν για τους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας, οι οποίοι βέβαια σε τίποτα δεν θυμίζουν πλέον αυτούς της εποχής των τσάρων…
Στα καθήκοντα αυτά θα εμπλακούν περίπου 600 Κοζάκοι φορώντας τα χαρακτηριστικά μπλε παντελόνια με την κόκκινη λωρίδα στο πλάι, ενώ περίπου 9.000 ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας. Θεωρούνται πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Μόνο που αντί για τα άλογά τους θα περιπολούν πεζοί και θα έχουν την άδεια να χρησιμοποιούν δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συλλήψεις δεν θα μπορούν να κάνουν παρά μόνον παρουσία αστυνομικού οργάνου που θα δώσει την άδεια αναλόγως του αδικήματος που έχει τελεστεί.
defence-point.gr