Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γκρεμίζει ο,τιδήποτε Ελληνικό η Τουρκία.

 Aφελληνισμός της Πόλης.Σύμφωνα με ειδησεογραφικές ιστοσελίδες το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για κατεπείγουσα απαλλοτροίωση οικημάτων και κτηρίων στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στην συνοικία του Φαναρίου.
 Έτσι με το πρόσχημα της αναβάθμισης αυτών των περιοχών θα γκρεμιστεί οτιδήποτε Ελληνικό έχει απομείνει στην Πόλη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εξαλείψουν κάθε «στολίδι» του Ελληνικού πολιτισμού, ώστε η Πόλη να μην θυμίζει διόλου την παλιά της αίγλη.
Παρά το ότι η «κατεπείγουσα απαλλοτρίωση» εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, επιστράτευσης, φυσικών καταστροφών και πολέμου, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λεηλατήσει κανονικά την συνοικία, με την δικαιολογία της αναβάθμισης της περιοχής. Μάλιστα, η απόφαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την απαραίτητη έγκριση των ιδιοκτητών και σε τμήμα της περιοχής που θα ορίσει το ίδιο το κράτος.
Επιπροσθέτως, ίδια ακριβώς απόφαση είχε ληφθεί και παλαιότερα στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να σβηστεί ακόμα και το τελευταίο ίχνος Ελληνικού πολιτισμού, που κάποτε ανθούσε στην περιοχή. Συμπερασματικά, το τουρκικό κράτος βάζει σε κίνδυνο κάθε περιουσία ιδιοκτήτη περιοχής, προκειμένου να περάσει τον σκοπό του για τον αφελληνισμό της Πόλης, εν αντιθέσει με την τραγική κυβέρνηση της Ελλάδος που προτιμάει να χάσει ακόμα και τα κεκτημένα αιώνων και πολλών αιματοχυσιών για να μην «κακοκαρδίσει» τους ξένους δανειστές της.
Αντίστοιχα οι ελλαδίτες πολιτικάντηδες σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα εν μέσω κρίσης προκειμένου να συντηρούν οθωμανικά μνημεία, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο θράσους να τα ονομάζουν και μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού. Την ίδια ώρα, φυσικά, όπως είχαμε δει και στην περίπτωση αρχαιοελληνικών μνημείων στην Ρόδο αδιαφορούν επιδεικτικά για τα πραγματικά Ελληνικά μνημεία. Υπενθυμίζουμε την ερώτηση που είχε γίνει από την Χρυσή Αυγή και την απάντηση που είχε δωθεί, εδώ