Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

'Φούσκα', το αξιόμαχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων!

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti το οποιο επικαλείται πληροφορίες από τη στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς «Ταξιαρχίες του μάρτυρα Iz a-Din el-Kassam» η τελευταία ανακοίνωσε την εξουδετέρωση ισραηλινής στρατιωτικής περιπόλου χρησιμοποιώντας αντιαρματικό βλήμα Kornet-E!
Στο επίσημο micro-blog τους οι ισλαμιστές έγραψαν: «Με αντιαρματικό πύραυλο κτυπήσαμε στρατιωτικό τζιπ. Γύρω του υπήρχαν τα σώματα των στρατιωτών».

Άλλες λεπτομέρειες του περιστατικού η Χαμάς δεν ανέφερε, λέγοντας μόνο πως αυτό συνέβη ανατολικά του χωριού Burej στα σύνορα με το Ισραήλ ενώ φρόντισε να τραβήξει βίντεο από την επίθεση, βίντεο το οποίο και παραθέτουμε.
Το Kornet-E είναι ένα από τα πλέον επίφοβα αντιαρματικά όπλα ρωσικής κατασκευής στη Δύση και είναι από τα αντιαρματικά όπλα που έχει προμηθευθεί και ο ΕΣ. Το βλήμα φέρει τον κωδικό 9M133, το ΝΑΤΟ το έχει κωδικοποιήσει ως AT-14 Spriggan είναι όμως από τα λίγα συστήματα τα οποία έχουν γίνει γνωστά με τη ρωσική και όχι με τη Νατοϊκή τους ονομασία. Το βλήμα έχει διπλή πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας 7 χλγρ. που ισοδυναμεί σε 10 χλγρ. ΤΝΤ και δυνατότητα διάτρησης έως και 1200 χλστ. θωράκισης.
Έχει εμβέλεια από 100 μέτρα (ελάχιστη) έως και 5,5 χλμ. (μέγιστη) ακρίβεια στόχευσης μικρότερη των 5,5 μέτρων και η καθοδήγησή του προς το στόχο γίνεται μέσω συνεχούς ανάγνωσης ακτινοβολίας λέιζερ. Το σύστημα ελέγχου πυρός 9P163M-1 του Kornet έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης εκτόξευσης δύο βλημάτων τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετικές συχνότητες ανάγνωσης της ακτινοβολιας λέιζερ.

Video shows rocket attack on Israeli jeep patrol από reuters
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr