Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η μικρή τσαλακωμένη τουρκική σημαία και οι συστάσεις των τουρκικών αρχών σε Καστελοριζιό. Ένα περιστατικό από παλιά που δείχνει τις σχέσεις με την Τουρκία.

 Παντού ελληνικές σημαίες. Οι σχέσεις ανάμεσα σε Καστελοριζιούς και κατοίκους του Κας μπορεί να κινούνται σε φιλικό επίπεδο, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα.
Μαρτυρία κατοίκου του νησιού για περιστατικό που διαδραματίστηκε με φόντο την τουρκική σημαία φανερώνει τις δύσκολες πτυχές στις σχέσεις των δύο χωρών.
Όλα ξεκίνησαν, όπως μας εξιστορεί, όταν ο σύζυγός της στα τέλη της δεκαετίας του '80 με αρχές της δεκαετίας του '90 θέλησε να περάσει με τη βάρκα του στην Τουρκία.
"Δεν είχε ανεβάσει την τουρκική σημαία. Την είχε ξεχάσει στο ντουλάπι. Άρχισε να την ανεβάζει γρήγορα, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με τις τουρκικές αρχές.

Η σημαία ήταν μικρή βέβαια. Κατέβηκαν από την αστυνομία και του έκαναν παράπονα.
Θα σε αφήσουμε να μπεις τώρα, αλλά άλλη φορά αν δεν είναι μεγαλύτερη και σιδερωμένη δεν θα μπείτε", θυμάται.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, στέκεται και στο γεγονός ότι δεν ανεμίζει η ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι στο Καστελόριζο.
Επισημαίνοντας πως όλα τα σπίτια και τα καταστήματα στο γειτονικό Κας έχουν τουρκικές σημαίες, σημείωσε πως θα πρέπει να επιβληθεί και στο Καστελόριζο να τοποθετηθούν παντού ελληνικές σημαίες.
"Είναι άσχημο που δεν έχουμε παντού υψωμένη την ελληνική σημαία", υπογραμμίζει. Με τις μνήμες να μη σβήνουν, θα μας πει πως οι Τούρκοι καλοβλέπουν το Καστελόριζο.
"Το νησί είναι ελληνικό και πρέπει να παραμείνει ελληνικό", επισήμανε, με τα λόγια να βγαίνουν με ένα παράπονο από τα χείλη της.
news247.gr