Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν 22 Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων!!

Κέντρα Προσωρινής Παραμονής Λαθρομεταναστών
Λόγοι οικονομίας και λειψανδρίας επέβαλαν την υλοποίηση των νέων μέτρων.Σε συνολικά 11 στρατόπεδα - Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ), από τα 34 που ήταν ένα δίμηνο πριν, θα πραγματοποιηθεί η βασική εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της τρέχουσας, ΣΤ' 2012, ΕΣΣΟ στρατευσίμων.
Η εν λόγω εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποιήσεως των νέων μέτρων εξορθολογισμού της εκπαιδεύσεως, που έχουν «επιβληθεί τόσο για επιχειρησιακούς λόγους (λειψανδρία και μειωμένη απόδοση της κάθε κλάσεως) όσο και για αντίστοιχους οικονομικούς, λόγω λιτότητος και τρόικας». Πιο συγκεκριμένα, από μια απλή ανάγνωση της εγκυκλίου για την κατάταξη των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς, που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ (www.army.gr), γίνεται αντιληπτό ότι έχουν περιοριστεί σε μόλις 11 τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ), στα οποία έχει ξεκινήσει ήδη η κατάταξη διαφόρων κατηγοριών στρατευσίμων του Σ.Ξ.

Η σύγκριση με το τι είχε γίνει πριν από δύο μόλις μήνες, τον Σεπτέμβριο, με την κατάταξη των στρατευσίμων της προηγούμενης, Ε' 2012, ΕΣΣΟ, είναι εντυπωσιακή. Αν συμβουλευτούμε πάλι την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ, όπου τα στοιχεία αυτά σημειώνονται ακόμα (μέχρι την περασμένη Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, αφού προφανώς δεν έχουν διορθωθεί) στο «Μάθε που μπορείς να καταταγείς», «μαθαίνουμε» λοιπόν ότι υπήρχαν συνολικά 32 ΚΕΝ σε ολόκληρη τη χώρα. Αν λοιπόν σε αυτά που ήταν εν ενεργεία (τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειονότητα), μέχρι και την περασμένη ΕΣΣΟ στρατευσίμων, προστεθούν τα δύο επιπλέον ΚΕΝ, ένα του Πολεμικού Ναυτικού (ΚΕΝ «Κανελλόπουλος») και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας (124 ΠΒΕ στην Τρίπολη), τότε το σύνολο τους ανά την επικράτεια ανέρχεται στα 34. Σε συνομιλία που είχε πριν από λίγο καιρό ο υπογράφων με τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, για το θέμα αυτό, μας διευκρινίστηκε ότι η οικονομία αυτή καθ' εαυτήν δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο το ότι με τον τρόπο αυτόν εξοικονομείται προσωπικό, που τοποθετείται σε μονάδες των «πρόσω» - ως τέτοιες θεωρούνται αυτές της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Για να μπορέσει να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει αυτό πρακτικά, η κατάργηση 22 ΚΕΝ μόνο στον Στρατό Ξηράς θα έχει ως αποτέλεσμα την «αξιοποίηση», σε μονάδες των «πρόσω», περίπου 4.400 ατόμων, στη συντριπτική τους πλειονότητα μονίμων στελεχών διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων

 (22 ΚΕΝ, από περίπου 200 άτομα μόνιμη δύναμη σε κάθε ένα). Σύμφωνα πάντα με τον επιτελικό σχεδιασμό, η δύναμη αυτή, που πρακτικά αντιστοιχεί σε μια ολόκληρη ταξιαρχία εν καιρώ ειρήνης, «ενισχύει» τις μονάδες της Θράκης και των νησιών.
Σημαντικό κέρδος

Αλλά και από καθαρά οικονομική άποψη το κέρδος που θα προκύψει από την εξοικονόμηση αυτή είναι αρκετά σημαντικό (ανάλογα με την εποχή που διανύουμε και την οικονομία κάθε τάξεως και μεγέθους που επιδιώκεται) και ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό δεν αφορά, φυσικά, οικονομία από απολύσεις στελεχών (τέτοιες δεν πρόκειται να γίνουν), αλλά από συντήρηση εγκαταστάσεων, καλύτερη αγορά προμηθειών σε μεγαλύτερες ποσότητες, άρα και καλύτερες τιμές κ.λπ. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι μειώσεις αυτές των ΚΕΝ εντάσσονται στο πλαίσιο της Νέας Δομής Δυνάμεων για ευρύτερο περιορισμό των μονάδων και κλείσιμο στρατοπέδων, σχεδιασμός που υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνει το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από αυτά, τα 10 πρόκειται να δοθούν ή έχουν δοθεί προς χρήση (όχι ως κυριότητα) στην Ελληνική Αστυνομία, για να μετατραπούν σε Κέντρα Προσωρινής Παραμονής Λαθρομεταναστών, όπως στην Κόρινθο, στο Παρανέστι κ.λπ.

Παραπολιτικά 10/11/2012
enkripto.com