Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φόβος και τρόμος για τις ΑμερικανοΕβραικές δυνάμεις. Ενας ορθόδοξος ηγέτης δεν παραδίνεται ποτέ!

Σερβία : Επικήρυξη 10 εκατ. ευρώ για τον Μλάντιτς
Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ ανέβασε η σερβική κυβέρνηση το ποσό αμοιβής για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς που κατηγορείται για γενοκτονία από τη διεθνή δικαιοσύνη. "Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της αμοιβής για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον τόπο όπου κρύβεται και για τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία" ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Μιλιγιόβε Μιχαίλοβιτς.
Ο Μλάντιτς και ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Κροατίας, Γκόραν Χάτζιτς καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου από το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Στην σημερινή συνεδρίασή της η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να αυξήσει και την αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εύρεση του Χάτζιτς στο ένα εκατομμύριο ευρώ από 250 χιλιάδες που ήταν έως τώρα.
Η απόφαση αυτή "εκφράζει την πολιτική θέληση της Σερβίας να υπερκεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση" δήλωσε ο αντιεισαγγελέας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου, Μπρόυνο Βέκατιτς, μετέδωσε το πρακτορείο ΒΕΤΑ.

Η αύξηση των αμοιβών γίνεται λίγες ημέρες μετά από την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να αναθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη μελέτη της σερβικής υποψηφιότητας, ωστόσο οι επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών της Ε.Ε ζήτησαν από το Βελιγράδι να διπλασιάσει τις προσπάθειες συνεργασίας με το ΔΠΔ κυρίως στο ζήτημα της σύλληψης του Ράτκο Μλάντιτς.

ΠΗΓΗ