Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 'ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ'


Η εκκλησία της Ελλάδος αλλάζει χέρια έπειτα από τις αντιδράσεις κατά του οικουμενικού πατριαρχείου για συλλείτουργα και ‘παράνομες’ εκκλησιαστικά πράξεις με τους ρωμαιοκαθολικούς.Το φανάρι έπειτα από την υπερμεγέθη του ήττα σε Ελλάδα και Κύπρο, στα τελευταία τρέχοντα γεγονότα ανασυγκροτείται και βάζει ρότα για νέα σκοτεινά σχέδια στα οποία θα μπορεί να ελέγχει και να διαχειρίζεται γεγονότα και αντιδράσεις , υπέρ των αιρετικών σκοπών του οικουμενικού πατριαρχείου.
Άτυπα χωρίς ιδιαίτερες δημοσιοποιήσεις οι μητροπόλεις επέρχονται σε πρωτοπαλίκαρα του κλήρου τα οποία ανήκουν ιδεολογικά στο οικουμενικό πατριαρχείο. Νέοι σε ηλικία μητροπολίτες οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με νεωτεριστικά και εκσυγχρονιστικά πρότυπα της ορθοδοξίας με σπουδές σε Ρώμη και στην λοιπή Ιταλία και Ε.Ε θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν τον δρόμο για την νέα επέλαση του οικουμενισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.
Θα προσπαθήσουν να καταπνίξουν η να μειώσουν νέες αντιδράσεις όπως ήταν η <<ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού>>
και να παραπλανήσουν το πλήρωμα της εκκλησιάς τους με τεχνάσματα και καθησυχασμούς.
Οι εντολές τους είναι ξεκάθαρες, οι οποίες μπορεί να έχουν και εκβιαστικό χαρακτήρα κάτι που συνηθίζεται στις μεθόδους του Βαρθολομαίου και στα τελευταία γεγονότα της Κύπρου.Μια προσωπική μου πρόσφατη εμπειρία μετά από περιοδεία σε μοναστήρια της Πελοποννήσου απέδειξε ότι κανένας μοναχός, ηγούμενος, δεν είναι σε θέση να κρίνει τις οικουμενιστικές ενέργειες του φαναρίου. Παντού αιωρείται ο φοβος και η ανασφάλεια να κατακρίνουν αυτά που κατέκριναν οι άγιοι πατέρες πρωτύτερα.
Κανένας δεν κάνει ομολογία πίστεως βοηθώντας έτσι και τον διχασμένο λαό.
Ιωάννης Παχόνης Αρχιπυροσβέστης