Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Τραυματιοφορέας νόσησε με κορωνοϊό 12 μέρες μετά την α' δόση της Pfizer - Θα έπρεπε να έχει ανοσία άνω του 80%


Ένας 50χρονος τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Χαλκίδας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer,

 νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μια είδηση που έρχεται μία ημέρα μετά το θάνατο του Θ.Κατσανέβα που και αυτός είχε κάνει την πρώτη δόση όταν τον "χτύπησε" ο κορωνοϊός.

Μάλιστα είναι σημαντική η δήλωση της αδελφής του νοσηλευόμενου που ανέφερε ότι και άλλοι συναδελφοί του ήταν θετικοί (χωρίς να έχουν εμβολιαστεί) αλλά μόνο ο άτυχος τραυματιοφορέας νόσησε που εμβολιάστηκε!

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα η Pfizer αναφέρει ότι το εμβόλιό της προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες της οικογένειάς του, πριν 12 μέρες είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer και μετά από λίγες μέρες άρχισε να έχει πυρετό μέχρι που επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα με σοβαρή πνευμονία.

«Είχαν βγει θετικοί στον κορωνοϊό και άλλοι συνάδελφοι του τραυματιοφορείς που δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αντίθετα ο αδερφός μου που ήταν ο μοναδικός από αυτούς που είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer κατέληξε στη ΜΕΘ και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πήγα να τον δω στη ΜΕΘ και είδα άτομα μέσα χωρίς μάσκα. Είδα μέσα μέχρι και παιδίατρο να εξετάζει ασθενείς. Έχουμε κάνει αίτημα ως οικογένεια να πάει σε άλλο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο ΚΑΤ. Προσεύχομαι κάθε μέρα στον Θεό να τον κάνει καλά…», τόνισε η αδερφή του.

https://www.pronews.gr/ygeia/985240_eyvoia-traymatioforeas-nosise-me-koronoio-12-meres-meta-tin-dosi-toy-emvolioy-tis