Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Ισραήλ, ένα κράτος που εγκληματεί χωρίς τιμωρία απο τις διεθνής κοινότητες. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι σαν τους άλλους....


"Η ζωή μου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια": Νεαρός στη Γάζα ορφάνεψε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Αν και τουλάχιστον η εκεχειρία τηρείται, οι 11 ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ προκάλεσε τραγικά ανθρώπινα δράματα.

Η ειρήνη διατηρείται στη Λωρίδα της Γάζας μετά και τη συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς το βράδυ της Πέμπτης.

Η ισλαμική ομάδα σταμάτησε να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ και από την πλευρά του το Τελ Αβίβ τερμάτισε το σφυροκόπημα της Γάζας που στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 240 ανθρώπους μετά από 11 μέρες ανταλλαγής πυρών.

Η ζωή δε θα επιστρέψει στην κανονικότητα

Για τον 17χρονο Αχμέντ αλ-Κουλάκ από τη Γάζα όμως η ζωή δε θα είναι ποτέ ξανά κανονική. Στις 16 Μαΐου ισραηλινοί βομβάρδισαν το κτίριο στο οποίο ζούσε, σκοτώνοντας τους γονείς του και τέσσερα από τα αδέλφια του.

«Ήμασταν στο σπίτι όταν ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη. Θυμάμαι ότι η μαμά μου έσπευσε στο δωμάτιό μου για να προστατεύσει εμένα και τα αδέλφια μου. Αλλά ένας τοίχος έπεσε και την έθαψε μαζί και τα αδέρφια μου. Τότε λιποθύμησα και όταν άνοιξα τελικά τα μάτια μου, άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν "είναι ζωντανός". Αντί να είμαι χαρούμενος, φοβόμουν και έκλαιγα συνέχεια» αναφέρει.

Τώρα ο 17χρονος θα μείνει με τους παππούδες του, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την ανατροφή του. Θα βασίζεται επίσης στη βοήθεια της υπηρεσίας προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους, η οποία έλαβε πρόσφατα μια γενναία ενίσχυση χρημάτων από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο Αλ-Κουλάκ λέει ότι φοβάται τι μπορεί να του επιφυλάσσει το μέλλον. Σε μια περιοχή όπου η κυβέρνηση σπάνια βοηθά και όπου οι ΜΚΟ δυσκολεύονται να βρουν έσοδα, η ζωή για τα ορφανά παιδιά μπορεί να αποβεί τραγικά δύσκολη.


Νέο κύμα ορφανών παιδιών

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 100 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν στις τελευταίες εχθροπραξίες ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ. Πολλά παιδιά έμειναν ορφανά, και μπήκαν στη λίστα των χιλιάδων ανηλίκων που μεγαλώνουν στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς τους γονείς τους.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει ισχυριστεί επανειλημμένα ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν αποκλειστικά στρατιωτικούς χώρους της Χαμάς και ότι η ζημιά σε πολιτικές υποδομές, όπως κτίρια κατοικιών, δρόμοι και πύργοι δεν είναι σκόπιμη.

Παράλληλα, το Τελ Αβίβ έχει αναφέρει ότι ειδοποιεί πριν χτυπήσει κτίρια στα οποία βρίσκονται άμαχοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον 17χρονο Αλ-Κουλάκ στη δική του περίπτωση δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση εκκένωσης.

https://sputniknews.gr/20210523/i-zoi-moy-de-tha-einai-pote-xana-i-idia-nearos-sti-gaza-orfanepse-meta-apo-israilino-vomvardismo-13240388.html