Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης μίλησε, ο Ισραηλινός πρέσβης εγκατέλειψε την αίθουσα



Μπροστά σε όλο τον κόσμο, το Ισραήλ σφάζει αθώους πολίτες

Οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου πρεσβευτή στον ΟΗΕ, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανάγκασαν τον πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Αρντάν, να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) συνεδρίασε με τo Παλαιστινιακό να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.
 
Στη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν οι επιθέσεις στη Γάζα και οι αναγκαστικές εξώσεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ κατηγόρησε το Ισραήλ για δολοφονία παιδιών και εγκλήματα πολέμου.

“ΏΡΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΦΩΝΗ”

Ο πρέσβης της Παλιστίνης στον ΟΗΕ είπε πως “Μπροστά σε όλο τον κόσμο, το Ισραήλ σφάζει αθώους πολίτες. Ήρθε η ώρα να το σταματήσουμε αυτό. Ήρθε η ώρα να υψώσουμε φωνή.”

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Μετά τα σχόλια του Παλαιστίνιου πρεσβευτή στον ΟΗΕ, ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Αρντάν αποχώρησε από την αίθουσα.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 4 συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 1 ανοικτή και 3 κλειστές. Ωστόσο οι συνεδριάσεις δεν απέφεραν αποτελέσματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπλοκάρει κείμενα που ζητούσαν τερματισμό των Εβραϊκών εποικισμών και εξέφραζαν ανησυχία για τις ισραηλινές επιθέσεις.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναφέρει ότι 75.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα.

https://www.ensonhaber.com/dunya/filistinin-buyukelcisi-konustu-israil-buyukelcisi-salonu-terk-etti

20/5/2021

Δημήτριος Ι. Αμανατίδης