Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Με αποδείξεις στα χέρια και στον ΟΗΕ!



Τσαβούσογλου κατά Ισραήλ στον ΟΗΕ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δείχνει χάρτη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την ισραηλινή κατοχή

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδειξε τις διώξεις του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με χάρτη της κατοχής που συνεχίζεται εδώ και χρόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε στη Σύνοδο της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι υπάρχει ένα δράμα στην Παλαιστίνη εδώ και πολλά χρόνια. Το Ισραήλ είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα”.

Ο Τσαβούσογλου έδειξε επίσης στα μέλη έναν χάρτη που δείχνει ξεκάθαρα την πολυετή παλαιστινιακή κατοχή του Ισραήλ.

“ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΛΑ”

Η δήλωση του Τσαβούσογλου για το θέμα είχε ως εξής:

¨Αυτοί οι χάρτες αποκαλύπτουν τα γεγονότα. Είναι ένας χάρτης που δείχνει πώς το Ισραήλ σφετερίστηκε και κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947. Όλοι οι εκπρόσωποι εδώ μπορούν να δουν αυτόν τον χάρτη κάθε μέρα. Κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας εμφανίζουν συνεχώς αυτούς τους χάρτες. Ας δει ο κόσμος αυτόν τον χάρτη, να δει πώς το Ισραήλ έχει κλέψει και σφετερισθεί αυτή τη γη από το 1947.

Με αυτές τις δράσεις, το Ισραήλ έχει ως στόχο να διαβρώσει τις καθιερωμένες παραμέτρους μιας λύσης δυο κρατών και να επιτύχει μια νέα λύση. Δεν είναι μόνο η εγκαθίδρυση κατάπαυσης του πυρός εδώ, αλλά η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό της κατοχής και του αποκλεισμού του Ισραήλ.

“ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ”

Υπάρχουν πολλοί Εβραίοι που επικρίνουν την ισραηλινή επιθετικότητα. Αυτοί είναι αντισημίτες ή εχθροί των Εβραίων; Είναι πλέον σημαντικό να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των Παλαιστινίων και να επιτευχθεί συναίνεση. Μια ενωμένη Παλαιστίνη μπορεί μόνο να διεκδικήσει αυτόν τον σκοπό και να επιλύσει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού. Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν στην Παλαιστίνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι αυτό που εμποδίζει τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ιερουσαλήμ. Μια δίκαιη, ολοκληρωμένη και διαρκής λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματά του και να προστατεύσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες”.

Σχ. : Για τις γενοκτονίες που έκανε η Τουρκία πότε θα λογοδοτήσει; Για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του κουρδικού λαού πότε θα νοιαστεί η Τουρκία ; Για την σφαγή του 1937-1938 πότε θα λογοδοτήσει ; Για τις εξαφανίσεις Κούρδων δημοκρατών τα τελευταία 30 χρόνια πότε θα λογοδοτήσει ; Για τα εγκλήματα που έγιναν στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο πότε θα λογοδοτήσει ;


https://tourkikanea.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7/mevl-11/