Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διαπίστωσε οτι υπάρχουν άθεοι σε κυβερνητικούς κύκλους

Κεραυνοί στον άθεο Κουράκη από Ιερώνυμο
Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην Εκκλησία, επ΄ ευκαιρία των εκλογών, κάλεσε τα κόμματα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.Ο κ. Ιερώνυμος απηύθυνε το κάλεσμα (σε μια ασυνήθιστη για τον ίδιο πολιτική παρέμβαση) κατά το κήρυγμά του από τη Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Ορμώμενος από το αίτημα που εξέφρασε προ καιρού στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη «μία ομάδα εκλεκτών ανθρώπων που δήλωναν άθεοι» να καταργηθεί ό,τι έχει σχέση με την Εκκλησία και με το σχολείο «για να αισθάνονται τα παιδιά ελεύθερα», ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ο υπουργός και ο κάθε υπουργός θα μπορούσε να πει ότι έχουμε Σύνταγμα σε αυτήν τη χώρα και το Σύνταγμα πρέπει να προστατεύσει όλους τους ανθρώπους. Οσοι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν Θρησκευτικά είναι ελεύθεροι να το ζητήσουν και να απαλλαγούν, αλλά με ποιο θράσος ζητάτε την κατάργηση των Θρησκευτικών, της προσευχής, του εκκλησιασμού;»

Οπως πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος, «είναι μία ευκαιρία σ΄ αυτή την περίοδο που πάμε για εκλογές να μη μείνουμε ουδέτεροι σε αυτό το θέμα. Να ζητήσουμε ο καθένας και το κάθε κόμμα να πάρει θέση, να πούνε να κλείσουν οι εκκλησιές, να φύγουν οι παπάδες, να μην υπάρχουν αυτές οι εκδηλώσεις; Ή να πούνε "όχι", εμείς θα συνεχίσουμε τις παραδόσεις αυτού του τόπου».
Κι επειδή, όπως πρόσθεσε, η εκπαίδευση είναι ευθύνη του κράτους, αν κάποιοι έχουν το κουράγιο να αλλάξουν το Σύνταγμα, ας το κάνουν, και όσοι θέλουν να αλλάξουν αυτήν την παράγραφο να ρωτήσουν του πιστούς για να πάρουν την απάντηση «ναι ή όχι».