Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Όλα αυτα εν μέσω κρίσης...μετά την έγκριση του τεμένους έρχεται και ο καταυλισμός

Γειτονιά μεταναστών στον Ελαιώνα -Ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει τούγιες, πικροδάφνες και ανθοροδιές εντός και εκτός καταυλισμού [εικόνες]
Τα περίπου 80 στον αριθμό έφτασαν τα κοντέινερς που τοποθετήθηκαν στον Βοτανικό, στο μέρος που θα στεγαστούν σε λίγες μέρες οι μετανάστες που θα μεταφερθούν από το πεδίον του Άρεως.
Από το πρωί συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Αθηναίων τοποθετούν στον εξωτερικό φράκτη αλλά και εντός του καταυλισμού περίπου 200 φυτά (τούγιες, πικροδάφνες και ανθοροδιες) σε μία προσπάθεια όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι υπεύθυνοι να μετατραπεί σε ένα «πάρκο όαση» για την διαμονή των μεταναστών. Για τον σκοπό αυτό όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθυντής του τομέα Πρασίνου του δήμου Αθηναίων Δημήτρης Κυριακάκης τις επόμενες ημέρες θα φυτευτούν τουλάχιστον άλλα 200 φυτά.
Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση σημειώνεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αυτή την ώρα οι εργασίες. Έχει τοποθετηθεί ήδη  μια παροχή ρεύματος στον χώρο, που  δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σε ρεύμα, και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το απόγευμα αναμένεται να μπει μια δεύτερη παροχή ρεύματος που θα λύσει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε όλο τον χώρο. Μετά το πέρας των εργασιών τα συνεργεία θα προχωρήσουν από αύριο στην ηλεκτροδότηση των κοντέινερ.
 Όσον αφορά το κομμάτι της εγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα αναμένεται σύμφωνα πάντα με τον αρχικό προγραμματισμό να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Παρασκευή ,  με βασική προϋπόθεση  να έχουν τελειώσει και όλες οι εργασίες στον χώρο, και το κυριότερο να έχει γίνει φυσικά και η εγκατάσταση των κλιματιστικών. Πάντως, εάν και εφόσον μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές εργασίες τότε το σίγουρο είναι ότι και λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου  η μεταφορά των μεταναστών θα αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα.