Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κουβέντα για τους αστυνομικούς και λιμενικούς που τραυματίζονται απο τους λαθρομετανάστες...προέχουν οι λαθραίοι

Λέσβος: Γυναίκα αστυνομικός ποδοπατήθηκε από μετανάστες
Ενα ακόμη επεισόδιο στα ελληνικά νησιά με τους χιλιάδες μετανάστες έρχεται να καταγραφεί στην αναταραχή των τελευταίων ημερών.
 Μια γυναίκα αστυνομικός, τραυματίστηκε έπειτα από ένταση που ξέσπασε σε πρώην στρατόπεδο της Λέσβου όπου στεγάζεται το Κέντρο Ταυτοποίησης.
Την Κυριακή λίγο μετά τις 23:00, ομάδα 150 μεταναστών μπήκε βίαια στο χώρο, όπου βρίσκονται οι λυόμενοι οικίσκοι, εγκλώβισε και ποδοπάτησε την αστυνομικό, η οποία εκείνη τη στιγμή εκτελούσε τη βάρδια της. Η γυναίκα είχε επιφορτιστεί με την τακτοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας μεταναστών στους οικιστικούς. Ωστόσο, κάποιοι μετανάστες άνοιξαν την πόρτα και το πλήθος έτρεξε προς τους οικίσκους ποδοπατώντας την αστυνομικό.
Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάσεις στον αυχένα και στο δεξί της χέρι ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Απόστολος Παπαδέλλης, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.
«Καθημερινά στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών σημειώνονται περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Είναι αρκετές φορές που οι αστυνομικοί εγκλωβίζονται εντός των εγκαταστάσεων αδυνατώντας να ελέγξουν τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο. Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση και τη στέγαση αυτών των ανθρώπων με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μόνιμη ένταση. Χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό για να ελεγχθεί η κατάσταση, πράγμα που έχουμε επισημάνει προς το υπουργείο επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά


Πηγή: Λέσβος: Γυναίκα αστυνομικός ποδοπατήθηκε από μετανάστες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/222818/lesvos-gynaika-astynomikos-podopatithike-apo-metanastes#ixzz3jpHZ4188