Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αυτοί είναι οι σύμμαχοι των Ελληνικών Ε.Δ; Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί βλέπουν συμφωνίες αλλα και κοινά μεταξύ των Ε.Δ των δύο χωρών!

Βίντεο: Παλαιστίνιες γλιτώνουν 12χρονο από τα χέρια Ισραηλινού στρατιώτη.
Εικόνες ντροπής από τη Δυτική Όχθη

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έχει να κάνει με παιδί, ο στρατιώτης αρπάζει τον μικρό σφιχτά από τον λαιμό, τον καταπλακώνει με το βάρος του και στρέφει το όπλο κατά πάνω του
Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Assosiated Press αποκαλύπτει με τον πιο ευθύ τρόπο την αυθαιρεσία και την σκληρότητα με την οποία ο Ισραηλινός στρατός επιβάλει την εξουσία του στη Δυτική Όχθη.
Στο επίμαχο κλιπ, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια views στο Facebook, ένας μασκοφόρος στρατιώτης έχει ακινητοποιήσει ένα 12χρονο αγόρι, που έχει μάλιστα το ένα χέρι του σε γύψο, προκειμένου να το συλλάβει.



Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έχει να κάνει με παιδί, ο στρατιώτης αρπάζει τον μικρό σφιχτά από τον λαιμό, τον καταπλακώνει με το βάρος του και στρέφει το όπλο κατά πάνω του.

Ευτυχώς, οι Παλαιστίνιες που ήταν παρούσες στη σκηνή έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και τα όπλα δεν έχουν καμία ισχύ μπροστά στο δίκιο. Οι θαρραλέες γυναίκες - ανάμεσά τους η μητέρα και η αδελφή του αγοριού - πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και επιτέθηκαν στον ένοπλο στρατιώτη, κλωτσώντας και χτυπώντας τον.

Μάλιστα, η 15χρονη αδερφή του αγοριού (η κοπέλα με τα ανοιχτά καστανά μαλλιά) κατάφερε να δαγκώσει το χέρι του βασανιστή του αδερφού της, ενώ οι υπόλοιπες γυναίκες τον τραβούσαν από τα ρούχα.




Παρά την μαζική επίθεση από τον «θηλυκό στρατό» ο Ισραηλινός συνέχιζε να κρατά τον μικρό μέχρι τη στιγμή που έφτασε ο ανώτερός του για να τον βοηθήσει. Στη συνέχεια, άφησε εξοργισμένος το αγόρι να φύγει και πέταξε μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στις γυναίκες, προτού απομακρυνθεί.

Το βίντεο παρέδωσε στο πρακτορείο ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγενής του αγοριού, Μπιλάλ Ταμινί, που ήταν παρών στο επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας στο χωριό Νέμπι Σαλέχ της Δυτικής Όχθης.


 

http://www.protothema.gr/world/article/504484/video-palaistinies-glitonoun-12hrono-apo-ta-heria-israilinou-stratioti/