Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πράκτορες ταραξίες αλλοδαποί! Δημιουργούν χάος και ένταση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας!

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στις Σκουριές
Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν 78 άτομα (69 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων και 9 έλληνες)
τα οποία προσήχθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων την Κυριακή στην περιοχή των Σκουριών της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή των Σκουριών της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, ομάδα ατόμων προκάλεσε εκτεταμένα επεισόδια και επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης».

Ειδικότερα, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «μεσημεριανές ώρες, ομάδα ατόμων αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν απρόκλητα και αναίτια κατά των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ (περισσότερες από σαράντα), ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου».
 

Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας  οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα.
 Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν λίγο πριν την αποχώρησή του, λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν τα 78 άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του λεωφορείου βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, και κατασχέθηκαν 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face,
και 1 σκούφος  καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια,  θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).  
 
Σε βάρος των προσαχθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας.