Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σοκ στην Τουρκία: 80.000 όπλα μοίρασε το PKK για πόλεμο μέσα στις πόλεις - Ναρκοθέτησε ολόκληρες περιοχές (vid)

του Βασίλη Καπούλα
Άφωνοι έχουν μείνει στην Τουρκία αναλυτές ασφαλείας καθώς νέα ευρήματα και μελέτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το βαθμό ετοιμότητας, οργάνωσης και εξοπλισμού του PKK δείχνουν απλά ότι ο πόλεμος είναι μόλις στην αρχή.
80.000 όπλα φέρεται να έχει μοιράσει το PKK στους μαχητές του για πόλεμο μέσα στις πόλεις της Τουρκίας ενώ έχουν ναρκοθετήσει ολόκληρες περιοχές!
Στο πλαίσιο αυτό, στην Άγκυρα αποφάσισαν την περαιτέρω ενίσχυση του Τουρκικού Στρατού με οχήματα MRAP και να ρίξουν στη μάχη την επίλεκτη 1η Ταξιαρχία Καταδρομών!
Συγκεκριμένα,Τούρκος αναλυτής ασφαλείας αποκαλύπτει στην Hürriyet ότι οι πρόσφατες επιθέσεις από το PKK που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες Τούρκους στρατιώτες αποκάλυψαν ότι οι Κούρδοι μαχητές είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (ΙΕDs) στους δρόμους ενώ οι συζητήσεις ειρήνευσης συνεχίζονταν.
Στην πιο αιματηρή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 8 Τούρκοι στρατιώτες στις 19 Αυγούστου στην Ν.Α επαρχία στο Siirt, οι αξιωματούχοι του PKK είχαν πυροδοτήσει από απόσταση τη βόμβα στο δρόμο που ενώνει Siirt με Pervari κατά τη διάρκεια διέλευσης ενός τουρκικού στρατιωτικού κονβόι.
Η επίθεση δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στην Άγκυρα σχετικά με το πώς και πότε η βόμβα "φυτεύτηκε" εκ των προτέρων στο δρόμο και πυροδοτήθηκε από απόσταση από αξιωματούχους του PKK.
"Είναι αλήθεια, ότι τα μέτρα αφαλείας είχαν χαλαρώσει κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών. Οι "τρομοκράτες" "φύτεψαν" τότε εκρηκτικά σε σημεία-κλειδιά σε γέφυρες και τούνελ" είπε ο Τούρκος αναλυτής στην εφημερίδα Hürriyet.
Οι μαχητές του PKK χρησιμοποίησαν 700-1.000 kg για να ναρκοθετήσουν το δρόμο και άφησαν αποσυνδεδεμένες τις άκρες των καλωδίων στην επιφάνεια και γι αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευθεί τέτοιου είδους IEDs. Επειδή οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί μήνες πριν όσο οι τουρκικές κυβερνήσεις συνομιλούσαν για την επίλυση του προβλήματος, πολλοί δρόμοι είχαν καλυφθεί επανηλειμένα με στρώματα ασφάλτου. "Τώρα απλά επιστρέφουν στους δρόμους αυτούς και συνδέουν τις άκρες των καλωδίων που τους επιτρέπει να πυροδοτήσουν τη βόμβα από απόσταση μέσω και ενός κινητού!
To PKK δεν έχει καμιά πρόθεση "να τραβήξει το δάχτυλο του από τη σκανδάλη". Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τούρκοι αναλυτές, οι οποίοι με τρόμο διαπίστωσαν ότι το PKK έχει αποθηκεύσει και διανείμει στα ένοπλα τμήματα του 80.000 όπλα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε πόλεμο αστικής μορφής, δηλαδή μέσα στις πόλεις της Τουρκίας.
Σύμφωνα με αναφορά του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αυτό έγινε κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών γεγονός που δείχνει ότι το PKK γνώριζε για την αποτυχία και το ναυάγιο και προετοιμαζόταν για πόλεμο μέσα στις πόλεις της Τουρκίας με τη συγκέντρωση εξοπλισμού στα ανατολικά και ΝΑ της Τουρκίας.
Τα ευρήματα αυτά ανάγκασαν το τουρκικό επιτελείο Στρατού να ρίξει στη μάχη και την επίλεκτη 1η Ταξιαρχία Καταδρομών
 
ΟΙ Καταδρομείς θα τοποθετηθούν  σε κατοικημένες περιοχές στη περιοχή των συγκρούσεων τις επόμενες ημέρες με σκοπό να σταματήσουν τις επιθέσεις των Κούρδων που πήραν πια μαζικό χαρακτήρα.
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό η Στρατοχωροφυλακή θα «προετοιμάζει» τους στόχους και στη συνέχεια θα ενημερώσει τους Καταδρομείς για το τι θα αντιμετωπίσουν και που θα πρέπει να επέμβουν, ενώ ζητήθηκε από το σχολείο των καταδρομών πλέον να εκπαιδεύει τόσο το υφιστάμενο προσωπικό όσο και τους νεοσύλλεκτους σε αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών.
 
Τέλος, οι κηδείες νεκρών Τούρκων αξιωματικών έχουν ως αποτέλσμα να ξεσπαθώνουν κατά του Ερντογάν ακόμη και αντισυνταγματάρχες!
 
Ο αντισυνταγματάρχης Μεχμέτ Αλκάν, του οποίου ο αδελφός, λοχαγός Αλί Αλκάν, σκοτώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ, επιτέθηκε φραστικά σε βουλευτές και αξιωματούχους του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ως υπεύθυνο για το θάνατο του αδελφού του και αρνούμενος να προσευχηθεί κατά το ισλαμικό τυπικό.
 
«Ο αδελφός μου πέθανε. Θα τον πάρω από δω, μακριά από αυτούς τους κλέφτες. Ήταν 32 χρονών. Δεν πρόλαβε να ζήσει. Ποιος τον δολοφόνησε; Ποιος ευθύνεται; Γιατί αυτοί που μιλούσαν για ειρήνη μέχρι σήμερα, λένε τώρα πόλεμος μέχρι τέλους; Αντί για τους στρατιώτες ας πάνε οι πολιτικοί να πολεμήσουν το ΡΚΚ», φώναξε ο Τούρκος αντισυνταγματάρχης.
 
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει περίτρανα την καταρράκωση του ηθικού των τουρκικών δυνάμεων από τον ανταρτοπόλεμο του ΡΚΚ.
defencenet.gr