Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ο άνθρωπος που ορίζει την τρομοκρατία και δίνει εντολές σε Ε.Ε και Η.Π.Α

Νετανιάχου: Η Τεχεράνη θα «χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία» σε όλο τον κόσμο
Τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κατέκρινε εκ νέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας πως θα του επιτρέψει, με τα δισεκατομμύρια δολάρια που θα εξασφαλίσει μετά την άρση των κυρώσεων, να «χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία» σε όλο τον κόσμο.
«Το Ιράν θα εξασφαλίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην άρση των κυρώσεων και τις επενδύσεις, για να χρηματοδοτήσει την επιθετική του πολιτική και την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, στη βόρεια Αφρική και ευρύτερα», είπε από τη Φλωρεντία λίγο πριν συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Μάλιστα, συνέκρινε την «απειλή» που αντιπροσωπεύει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με αυτή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος για να καταλήξει στο συμπέραασμα ότι η απειλή που εγείρει το τελευταίο είναι πολύ πιο «σοβαρή».

«Η βαρβαρότητα του ΙΚ έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου, δικαίως, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια απειλή πολύ πιο σοβαρή που δημιουργεί ένα άλλο Ισλαμικό Κράτος, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράν, και συγκεκριμένα η συνέχιση του πυρηνικού του προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που αντιτίθεται με σφοδρότητα στη συμφωνία η οποία συνήφθη την 14η Ιουλίου στη Λωζάννη ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις.

Κατά τον Νετανιάχου, το Ισραήλ δεν αντιτίθεται σε ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν, αλλά η συμφωνία της Λωζάννης επιτρέπει στο Ιράν να «κρατήσει και να επεκτείνει μια τρομερή υποδομή που είναι εντελώς άχρηστη για τους σκοπούς ενός ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος αλλά απόλυτα απαραίτητη για την παραγωγή πυρηνικών όπλων».