Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Εθελοντές σε όλο τον κόσμο αναφέρουν την επιθυμία να συμπαραταχθούν με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία - BINTEO -


Την ετοιμότητα να πολεμήσουν τους Ναζί στην Ουκρανία, πλάι-πλάι με Ρώσους αδερφούς στα όπλα, εκφράζουν βετεράνοι του Συριακού Αραβικού Στρατού, χριστιανοί μαχητές της πολιτοφυλακής και πρώην μαχητές της αντιπολίτευσης.

 Εθελοντές από διάφορες χώρες και ηπείρους υποστήριξαν τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και ήθελαν να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση.

Οι ενέργειες για την υποστήριξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία δεν σταματούν στη Συρία. Στις πόλεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στις οποίες κυματίζουν μαζί σημαίες της Συρίας και της Ρωσίας.

Το συριακό στρατιωτικό προσωπικό έβαλε στον εξοπλισμό του τα ίδια εικονικά γράμματα που χρησιμοποιεί ο στρατός μας. Στρατιωτικοί βετεράνοι έρχονται στα σημεία συγκέντρωσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων για να εγγραφούν ως εθελοντές για να υπερασπιστούν τη Ρωσία, όπως και εκείνη υπερασπίστηκε τη Συρία.

Την ετοιμότητα να πολεμήσουν τους Ναζί στην Ουκρανία, πλάι-πλάι με Ρώσους αδερφούς στα όπλα, εκφράζουν βετεράνοι του Συριακού Αραβικού Στρατού, χριστιανοί μαχητές της πολιτοφυλακής και πρώην μαχητές της αντιπολίτευσης. Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία, οι συμμετέχοντες φέρνουν ρωσικές και συριακές σημαίες, πορτρέτα που απεικονίζουν τους προέδρους της Ρωσίας και της Συρίας, πανό με τις εκκλήσεις: «Μεγάλος ρωσικός στρατός! Θα νικήσουμε τους Ναζί!», «Μαζί σου και για σένα, Ρωσία!», «Εμπρός Ρωσία!», «Η Ρωσία στις καρδιές μας!», «Η Ρωσία είναι αγαπητή στη Συρία!».

«Η χώρα σας, ο στρατός σας στάθηκε δίπλα μας στην πιο δύσκολη στιγμή για τη συριακή πατρίδα. Ρώσοι στρατιώτες έχυσαν το αίμα τους στο συριακό έδαφος για χάρη του μέλλοντος των παιδιών μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για χάρη του άλλου - να δώσει τη ζωή του για αυτόν. Καθήκον μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της Ρωσίας και να παλέψουμε για αυτήν όπως πολέμησε για εμάς. Επιπλέον, οι Ρώσοι στην Ουκρανία θυσιάζονται και πάλι για χάρη των άλλων, σώζοντας τον αδελφό τους λαό... Ακούσαμε τα λόγια του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Είπε ότι εάν η Ρωσία δεν σταματήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, θα έρθουν στο ρωσικό έδαφος και θα καταστρέψουν τη σπουδαία χώρα σας. Αυτό δεν επιτρέπεται. Σώσατε τη Συρία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Τώρα είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε τα σκυλιά τους για εσάς!». - επεσήμαναν συμμετέχοντες πατριωτικών δράσεων.

Όχι μόνο στη Συρία, είναι αλληλέγγυοι με τη Ρωσική Ομοσπονδία στην κατάσταση στην Ουκρανία. Εθελοντές από όλο τον κόσμο καταγράφουν βιντεοσκοπημένα μηνύματα υποστήριξης της Ρωσίας, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον αγώνα.

«Είμαι Βενεζουέλας. Εμείς, όπως και άλλες χώρες, παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ηγεμονία των ΗΠΑ. Υποστηρίζουμε πλήρως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ενάντια στον εθνικισμό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε βέβαιοι ότι η εμπειρία μας θα είναι χρήσιμη για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, επομένως είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Ουκρανία για να πολεμήσουμε ενάντια στον εθνικισμό και τους Αμερικανούς», δήλωσε ο κάτοικος της Βενεζουέλας.

Λόγια υποστήριξης προς τη Ρωσία και τις ενέργειές της για την προστασία του Ντονμπάς εκφράζονται επίσης σε άλλη χώρα της Νότιας Αμερικής.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν θέλει να γονατίσει ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, η Ρωσία μάχεται στην Ουκρανία για την ελευθερία και την ασφάλεια όλων των χωρών που αντιτίθενται στη στρατιωτική και οικονομική επιθετικότητα των ΗΠΑ. Τώρα, ξέρω, τα στρατεύματα κινούνται ανατολικά για να πολεμήσουν ώμο με ώμο με τον ρωσικό στρατό και, έτσι, για άλλη μια φορά να καταστρέψουν τους Ουκρανούς Ναζί, τους οποίους υποστηρίζει η Ουάσιγκτον», είπαν στο Περού.

Δεν είμαστε αδιάφοροι για το τι συμβαίνει στην Αφρική.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μέρος μιας μακράς ιστορίας που ξεκίνησε μετά τα γεγονότα στην Κούβα. Η Ρωσία είναι μόνο σε άμυνα. Το μόνο που κάνει η Ρωσία είναι προληπτική δράση. Γνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από αυτά τα γεγονότα. Είμαστε Καμερουνέζοι. Αν μας ζητηθεί να πάμε να στηρίξουμε τη Ρωσία, θα πάμε χωρίς δισταγμό. Γιατί συμβαίνει το απαράδεκτο», είπαν στο Καμερούν.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πιστεύει επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία κάνει τα πάντα σωστά υπό τις περιστάσεις.

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αδέρφια μας, ο Ρώσος στρατός διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση για την εδραίωση της ειρήνης και της τάξης απέναντι στους Ουκρανούς Ναζί. Εμείς, οι Αφρικανοί στρατιώτες, είμαστε έτοιμοι να πάμε για να υποστηρίξουμε τους Ρώσους αδελφούς μας», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της CAR.

Επίσης, λόγια υποστήριξης για την ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία ήρθαν από τη Χιλή, τη Νικαράγουα, το Κονγκό, την Αμπχαζία και άλλες χώρες.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε για τον τεράστιο αριθμό αιτήσεων που έλαβε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από ξένους εθελοντές για να βοηθήσουν το LPR και το DPR. Οι περισσότεροι από τους αιτούντες ήταν από τη Μέση Ανατολή.