Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Τα Δυτικά Βαλκάνια σε πολεμικό αναβρασμό!


Χαραντινάι: Το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί εάν έστω και ένας Σέρβος στρατιώτης μπει στο Κοσσυφοπέδιο

 Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου  Ραμούς Χαραντινάι, επικεφαλής του κόμματος της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, πιστεύει ότι παρά την τεταμένη κατάσταση στον κόσμο μετά τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, το Κοσσυφοπέδιο δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων ‘Mia’.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση χθες το βράδυ, ο Ραμούς Χαραντινάι είπε ότι η Ρωσία έχει επιρροή σε ορισμένα μέρη των Βαλκανίων, αλλά δεν είναι καθόλου παρούσα στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η Σερβία δεν θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει την κρίση που προκάλεσε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία για οποιαδήποτε ενέργεια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, γιατί, όπως είπε, «όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι ο (Σέρβος πρόεδρος) Βούτσιτς εργάζεται για Ρωσία».

Αν και δεν είναι σε θέση να επιλύσει το ζήτημα με τη Ρωσία, η Δύση είναι πολύ ικανή να βρει μια λύση για τη Σερβία, όπως ξέρουμε ότι έκανε παλαιότερα, δηλαδή το 1999, είπε ο Χαραντινάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βούτσιτς και η Σερβία δεν έχουν το θάρρος να κάνουν τίποτα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο λόγω των διεθνών εγγυήσεων ασφάλειας για το Κοσσυφοπέδιο.

Ξέρω ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν σε κανένα Σέρβο στρατιώτη να μπει στο Κόσοβο. Ξέρω ότι το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως το 1999, η σερβική ηγεσία το γνωρίζει πολύ καλά. Εάν μόνο ένας Σέρβος αξιωματικός διασχίσει το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί, όχι οποιοδήποτε άλλο έδαφος, είπε ο Χαραντινάι.

Η Σερβία, είπε, γνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι διεθνείς σύμμαχοι ανησυχούν για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου. Η Σερβία γνωρίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι η περιοχή ευθύνης της Αμερικής, της Βρετανίας και άλλων συμμάχων, πρόσθεσε

24chasa.bg

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος