Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Στρατηγικά κα πολιτικά ο Πούτιν οδεύει στην νίκη ενάντια της Δύσης


 

Ρωσικές δυνάμεις προς την Οδησσό – Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο διχοτόμησης της Ουκρανίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν να αποκόψει τη δίοδο της Ουκρανίας στη θάλασσα και να «διχοτομήσει»-στην ουσία- τη χώρα, επιβάλλοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς στα ανατολικά και ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τα πεδία της μάχης, μεγάλος όγκος ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία επελαύνει με προορισμό την Οδησσό, την οποία οι Ρώσοι στρατηγοί σχεδιάζουν να αποκλείσουν από στεριά και από θάλασσα, κόβοντας εντελώς τις διεξόδους της Ουκρανίας προς τη Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο) και τα στρατηγικά λιμάνια που συνδέουν τη χώρα εμπορικά και στρατιωτικά με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τη μετακίνηση ισχυρότατων δυνάμεων από την Κριμαία προς την Οδησσό επιβεβαιώνουν και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες ενημέρωσαν την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην Οδησσό οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για πολιορκία, ενώ έχουν ξεκινήσει και καραβάνια αμάχων να εγκαταλείπουν την περιοχή προς τα δυτικά, σε πιο ασφαλείς -από τους βομβαρδισμούς- περιοχές.

Το ευρύ σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να διχοτομήσει την Ουκρανία σε ανατολική και δυτική, «τραβώντας μία γραμμή από το Χάρκοβο έως την Οδησσό» και αποκλείοντας την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.

Στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη του μεγάλου σχεδίου είναι η κατάληψη της Μαριούπολης, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι έχουν μπει ήδη στη Μαριούπολη και έχουν καταλάβει σημαντικό μέρος της πόλης, ελέγχοντας στην ουσία ολόκληρη την ακτογραμμή της Αζοφικής.

https://www.tribune.gr/world/news/article/807673/rosikes-dynameis-pros-tin-odisso-se-pliri-exelixi-to-schedio-dichotomisis-tis-oykranias.html