Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Ισραήλ - «Έχει αρχίσει να φαίνεται όλο και πιο ανώφελο»


Το υπουργείο Υγείας  είναι πιθανό να συστήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα στην κυβέρνηση να καταργήσει το πρόγραμμα Green Pass για ελεύθερη είσοδο εμβολιασμένων και νοσήσαντων σε κλειστους χώρους.

Ειναι πολλοί οι επιστήμονες πλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, που  υποστηρίζουν εδώ και εβδομάδες ότι το Green Pass είναι άσκοπο, δεδομένου του τρέχοντος υψηλού ποσοστού μόλυνσης, ενώ δημιουργεί  και ,μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας που κάνει τους ανθρώπους να παραμελούν άλλες προφυλάξεις.

 Και παρ΄ότι  το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Κυριακή να παρατείνει την ισχύ του πάσου για άλλη μια εβδομάδα από τον αρχικό προγραμματισμό  -στα σχολεία έως τις 27 Φεβρουαρίου και στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έως την 1η Μαρτίου- κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι  η παράταση είχε κυρίως σκοπό να δώσει χρόνο στο υπουργείο να ολοκληρώσει τη πρόταση του για αντικατάσταση του μέτρου.  

 «Χρειαζόμαστε άλλη μια εβδομάδα, τόσο για να αναλύσουμε τα δεδομένα όσο και για να σκεφτούμε ποιες αλλαγές θέλουμε να κάνουμε» δήλωσε μια πηγή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο επανεξετάζει όχι μόνο το πράσινο πιστοποιητικό αλλά και άλλους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις.

Η πηγή δήλωσε επίσης  ότι το υπουργείο περιμένει να ολοκληρωθεί η ανάλυση της δυναμικής των μολύνσεων με κορωνοϊό μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων πριν λάβει την τελική του απόφαση. Λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων από την παραλλαγή Όμικρον, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει αρχίσει να φαίνεται όλο και ανώφελο.

https://www.naftemporiki.gr/story/1827227/pros-katargisi-to-pistopoiitiko-emboliasmou-apo-to-israil-exei-arxisei-na-fainetai-olokai-pio-anofelo